Annonce

Vinderen af Nordic Hairdresser of the Year 2019

Vinderen af Nordic Hairdresser of the Year 2019
26. juni 2019 Sascha Tejlmann
Harri Åkerberg – Vinder af Nordic Hairdresser of the Year 2019

26. juni 2019

Harri Åkerberg – Vinder af Nordic Hairdresser of the Year 2019

Tekst: Camilla Svensson og Kaj Kalin (Sascha Tejlmann red.)
Foto: Kai Sairanen og Claus Peckert

Harri Åkerberg fra A.K.A. Luova i Helsinki er den første vinder af både Nordic Avant-garde Hairdresser of the Year 2019 og Nordic Hairdresser of the Year 2019. Her kan du læse Harris egne ord om sejrene.

“Lad din kreativitet flyde frit og skab et unikt, smukt og progressivt look”. Det var nøgleordene for kategorien “Nordic Avant-garde Hairdresser of the Year”.

Otte nordiske finalister kvalificerede sig til finalen i København den 9. juni. Alle 30 finalister i de fire livekategorier gjorde et fantastisk stykke arbejde, da de fremviste deres resultater for både juryen og publikum.

“Låt din kreativitet flöda fritt och skapa en unik, vacker och progressiv look”. Det var ledorden för kategorin “Nordic Avant-garde Hairdresser of the Year”. Konkurrencen var meget tæt, men der kunne kun være én vinder i hvert kategori.

I løbet af aftenens prisceremoni stod det klart, at vinderen af Nordic Avant-garde Hairdresser of the Year – sponsoreret af Aveda – var Harri Åkerberg fra A.K.A. Luova i Finland. Harri var også den blandt alle livefinalister, der fik højst score, og han blev derfor den første vinder af Nordic Hairdresser of the Year – sponsoreret af Cutrin.

Hair Magazine fik en hurtig sludder med Harri lige efter, at han havde modtaget prisen på scenen.

“I løbet af hele min karriere har jeg deltaget i flere forskellige konkurrencer, men at vinde en konkurrencen i denne skala er helt klart en overvældende oplevelse. Timerne, inden vinderen blev udråbt, var jeg mentalt forberedt på, at det ikke var mit navn, der ville blive råbt op”.

Men heldet ville, at han fik råbt sit navn op hele to gange. Selvom han har flere priser og trofæer, var dette en betydningsfuld pris for ham.

“I løbet af de seneste år et det, takket været mine til tider hårde erfaringer, lykkedes mig at styrke min selvtillid, så den passer til konkurrencekravene og den offentligt opmærksomhed. At vinde to hovedpriser i en nordisk konkurrence i denne skala er virkelig en utrolig og styrkende oplevelse.

Motivation fra juryen:

”Vinderen af Nordic Avant-garde Hairdresser of the Year fandt en ny måde hvorpå at skabe et sjovt Avant-garde look med et bæredygtigt og fremtidsorienteret mindset. Udførelsen var exceptionel med en smuk, kreativ tone”.

Det fremgår tydeligt af juryens motivation, at de var imponerede over Harris måde at skabe bæredygtig hårkunst på.

“Blot at have teknisk kunnen eller at beherske kunsten rækker ikke. Bag alt, jeg laver, findes det væsentlige spørgsmål; hvorfor? Og en fortælling! Netop nu er det akutte problem økologi og genbrug. En ny, kritisk attitude overfor forbrug er nødsaget. Det er disse praktiske og ideologiske synspunkter, der ligger bag mit prisbelønnede arbejde”.

Se også: Alle vinderne til Nordic Hair Awards 2019 

Måden, hvorpå Harri skabte looket, var helt klart noget ud over det sædvanlige.

“Mit udgangspunkt var et gammelt farvekatalog fra Wella. Min chef skulle lige til at smide det ud, hvilket jeg ikke kunne klare. Så jeg pillede alle hårtotterne ud og satte dem sammen, så de udgjorde en ny, skinnende nordlys-agtigt/metallic sammensætning.

Den bæredygtige tankegang var den røde tråd gennem hele looket. Harri gav nyt liv til gamle, kasserede hårextensions fra kunder og tonede dem i forskellige farver. Også modellen outfit var genbrug.

At avende gammelt materiale er ingen genvej til at skabe et ekstravagant resultat.

“Den endelige frisure krævede 7,5 timer med at knytte knuder i håret. At pille dem ud tog to timer. Min partner og assistent, Joni, var meget tålmodig, og min model havde en meget professionel attitude under denne utroligt hektiske proces.

ANNONCE