Annonce

Tips til at redde solskadet hår

Tips til at redde solskadet hår
22. juli 2019 bal@freemindsmedia.com

22. juli 2019

Tips til at redde solskadet hår

Sommer og ferie betyder sol og badning, og desværre oplever mange beskadiget hår efter at have brugt tid i saltvand og klor. Hen mod efteråret kan håret derfor virke tørt, slidt og have mistet farve. Vi har samlet en række tips, som du, som frisør, kan give videre til dine kunder, der har solskadet hår. 

Børst med omhu
Hår, som er skadet af sol og sommer, kan være vanskeligt at børste ud. Det betyder, at man kan knække hårstråene, hvis man er hårdhændet med håret, hvilket kan betyde, at det bliver beskadiget yderligere. Et tip er at bruge en bredtandet kam og starte i enden og arbejde sig op mod rødderne, før man eventuelt bruger en finere kam efter.

Erstat mistet fugtighed
Skadet og tørt hår trænger ofte til hjælp til at blive friskt og livligt igen. Anvend produkter, som genopretter fugtigheden i håret, og en god hårkur eller maske kan være en stor hjælp.

Giv liv til farven
Salt, sol og klor er noget af det, der slider mest på hårfarven, og for at genoprette glans og farve kan du give kunden en glansbehandling. I denne forbindelse kan du anbefale en farvebeskyttende shampoo og balsam, som vil hjælpe til at holde på farven.

Tilpas behandlingen til hver enkelt kunde
Hver enkelt kunde har forskelligt behov, og for dig som frisør er det vigtigt at hjælpe kunden med den rigtige behandling. Et godt tip er at finde produkter, som kunden nemt kan bruge hjemme, så de kan forebygge skaderne frem til næste besøg i frisørsalonen. For eksempel kan UV-beskyttende produkter være godt for din kundes hår for at undgå yderligere skade.

Klip slidte spidser
Slidte spidser kan skyldes en række problemer, som blandt andet varme og sol. Redningen for kundens hår kan derfor være en klipning, hvor man slipper af med slidte og spaltede spidser og dermed undgår, at de fortsat deler sig.

Skyl med koldt vand
Tørt hår kan ofte være kruset, og et godt tip for at undgå dette er at skylle håret med koldt vand. Dette vil mindske krus i håret og medføre, at håret ser mere skinnende og glansfuldt ud.

Leave-in produkter
Selv om slidt hår kan være vanskeligt at redde, findes der mange gode produkter, man kan påføre i håret, før kunden går fra salonen. Eksempelvis kan en hårolie være et effektivt middel, så solskadet hår føles friskere og kan give et ekstra fugtighedsboost samt holde på glans i håret.

Hvis du trænger til at få fyldt op med produkter i din salon eller er på udkig efter nye produkter at teste, kan du finde en oversigt over frisørbranchens leverandører her.

ANNONCE