Annonce

Sveriges barbermestre vandt det nordiske Copenhagen Barber Battle 2019!

Sveriges barbermestre vandt det nordiske Copenhagen Barber Battle 2019!
13. juni 2019 Dina Boysen
Copenhagen Barber Battle 2019

13. juni 2019

Sveriges barbermestre vandt det nordiske Copenhagen Barber Battle 2019!

Tekst: Gunnhild Bjørnsti & Alexandra Malmborg
Foto: Carl D. Marshall

Otte dygtige barberer fra de fire nordiske lande mødtes til Nordic Hair Awards and Expo for at konkurrere om vindertitlen i Nordens første barberkonkurrence, der blev arrangeret af Hair Magazine og Barber Supplier Nordic. Der var mildest talt høj puls og en skøn, maskulin stemning, da de fire skægdueller og finalen blev afgjort i det industrielle lokale i København.

Amin Iranmanesh og Anas Baker fra Sverige, Moe Agha og David Cardona-Alvarez fra Norge, Jan-Magnus Lönnqvist fra Finland og Christopher Mitchell, Kasim Moslem og Zurab Ulardjichvili fra Danmark var alle blevet udvalgt til at deltage i Copenhagen Barber Battle 2019. Nogle af barbererne havde konkurreret før, men for de fleste var det første gang.

Juryen bestod af tre velkendte navne i branchen, nemlig Kenneth Johnson (SWE) aka FreeSir2.0, Adee Phelan (UK) fra SKNHEAD og Jorge Oppé (UK) fra Oppé. Sammen tog de sig af den svære opgave i at vurdere barberernes skægtrimning i syv forskellige kategorier.

Mange skæginteresserede samledes rundt om det såkaldte Barber Battle Area, da den første duel gik i gang. Jac Ludlow (UK), direktør for Jac Ludlow Education og ejer af Escape Barbershop i Oslo, var konferencier og styrede hele showet med fast hånd. Han tog publikum gennem de spændende dueller, samtidigt med at han fortalte om både barberindustrien, de konkurrerende og hvad der foregik.

Efter de fire dueller stod Amin (SWE), Moe (NO), Kasim (DK) og Jan-Magnus (FIN) som finalister, klar til at indtage Main Stage. Hver finalist blev tildelt en mode linden de 30 minutter gik i gang. Det krævede fuld koncentration i tiden, hvor skægmodellerne blev trimmet og stylet.

“Den nordiske stil kan beskrives med ”enkelthed” (simplicity)”, sagde den velkendte hårstylist Adee Phelan, der var en af dommerne. “Før i tiden var barberfaget en fattig mands udgave af at være frisør, men sådan er det bestemt ikke længere”.

Da de 30 minutter var gået, og det var tid til at dommerne overtog, var spændingen uudholdelig. På trods af det høje niveau blandt alle fire, blev det den svenske mester, Amin Iranmanesh fra Salong Randevu i Göteborg, der tog gevinsten med hjem på 5.000 DKK, pokalen og en stor goodiebag fra SKNHEAD. Stort tillykke til vinderen, som nu har både denne vindertitel og ”Sveriges bästa barberare 2018”.

Kenneth Johnson, som var hoveddommer, var tilfreds med konkurrencen:

”Jeg er så glad over at få lov til at dømme den første nordiske Barber Battle’n. Det var en krævende opgave, da alle de otte konkurrerende viste meget høj kvalitet. Men også meget inspirerende. Vi var tre dommere, fra helt forskellige baggrunde, som dømte ud fra syv forskellige kategorier uden at vide, hvordan vi hver især bedømte. Jeg ser allerede frem mod næste års event!”

Alle deltagere i Copenhagen Barber Battle 2019:

Danmark
Kasim Moslem, Fratres M Barbershop
Zurab Ulardjichvili, The Barbershop Bar
Christopher Mitchell, Henri

Finland
Jan-Magnus Lönnqvist, B.Borg & Co Barber Shop

Norge
Moe Agha, Escape Barber Shop
David Cardona-Alvarez, Big Jims Trims

Sverige
Amin Iranmanesh, Salong Randevu
Anas Baker, Rusty Rascals

ANNONCE