Annonce

Sofie Gerbergs tur til Kina: First Youth Festival China

Sofie Gerbergs tur til Kina: First Youth Festival China
4. september 2019 Dina Boysen
Sofie Gerbergs tur til Kina med Fondation Guillaume

04. september 2019

Sofie Gerbergs tur til Kina: First Youth Festival China

Tekst: Sofie Gerberg (Dina Boysen red.)
Foto: Sofie Gerberg

Sofie Gerberg fra Fondation Guillaume (FG) skulle for nyligt repræsentere Danmark til en kongres i Kina. Her kan I læse om, hvad Sofie har oplevet på turen til Kina.

Før jeg skulle rejse var jeg meget spændt og lidt nervøs! Jeg tog afsted søndag eftermiddag og efter ti timers flyvetur, var jeg i Beijing, hvor jeg mødtes med pigerne fra Sverige. Det var rart at se et par ansigter, jeg kendte. To af pigerne mødte jeg i Paris til FG-kongressen i juni.

Dag 1: Ankomsten
Da vi ankom til Shenyang, blev vi hentet i lufthavnen og kørt til hotellet.  Vi havde 15 minutter, og så skulle vi afsted til frokost.  Vi fik hot pot, en klassisk kinesisk ret – meget lækkert og sjovt at prøve. Grundet en ekstra times forsinkelse i lufthavnen var vi lidt under tidspres, så efter en time var vi på vej tilbage til hotellet, og her havde vi 15 min til at gøre os klar. Vi skulle hen til stedet, hvor konferencen blev afholdt, som lå 20-25 minutter i bil fra vores hotel. Her skulle vi hilse på og bydes velkommen af nogle af lederne af Shenyang-regionen, samt FG Kinas præsident.  Senere på aftenen var der middag. Vi fik simpelthen så meget mad. Alt muligt forskelligt. Og der blev ved med at komme mad.  Vi blev kørt tilbage til hotellet og gud, hvor jeg havde glædet mig til søvn, efter kun at have sovet halvanden time de sidste 30 timer, alligevel sov jeg kun to timer den nat på grund af tidsforskellen.

Dag 2: Kongressen åbner
Dagen startede med Guinness World Records. Rekorden, der skulle slås, var: flest frisører som klippede samtidigt. Det var utrolig morsomt. Hele denne dag rendte jeg rundt med et stort smil! Der var styr på tingene og alligevel slet ikke – tidsplanen, der var lagt, blev i hvert fald ikke rigtig overholdt. Dog var der altid lagt tid ind til frokost, hvor vi fik koreansk barbecue  – igen rigtig meget mad. Herefter mødtes vi med modeller, blev delt i grupper og øvede showets gang til dagen efter. Om aftenen var der gallamiddag og forskellige hårshows.

Dag 3: Show dag
Vi skulle mødes meget tidligt og i gang med at forberede til showet, da vi skulle på scenen kl. 11.  Da vi ankom til stedet, var der låst og lukket – igen lidt komisk. Vi nåede heldigvis det hele, og alle var klar til at gå på scenen kl. 11. Selve showet var det samme som fra Paris, dog med lidt ændringer. Matt fra Australien styrede slagets gang med noter fra Pivot (dem som stod for al koreografi i Paris og til Nordic Hair Awards). Vi blev delt i tre grupper og havde tre minutter på scenen til at lave vores look færdigt. Jeg var meget nervøs, men det hele gik, og det var en virkelig fed oplevelse!

Resten af dagen var der forskellige shows, blandt andet et show om kinesisk hårhistorie, det var interessant og lærerigt.  Shenyang er, hvor alt hårmode er startet i Kina, hvorfor det også var der kongressen blev afholdt.  Om aftenen var der igen gallamiddag og forskellig slags optræden bestående af forskellig slags sang og dans – en meget skøn dag og aften.

Dag 4: Sightseeing og farvel
Sidste dag i Shenyang stod på sightseeing. Vi blev hentet tidlig morgen og kørt til den ”mini forbudte by”, herefter frokost og så forsatte sightseeing med mere flot arkitektur, historiske steder og indsigt i kinesisk historie. Afslutningsvis var vi på besøg hos hovedsponsoren af hele konferencen, den største og meget anerkendte plastikklinik i Shenyang. De skulle afholde et event om aftenen, men dette havde vi først fået info om, efter flybilletten var booket. Mange af os skulle flyve torsdag aften og kunne desværre ikke deltage i dette event. Vi blev vist rundt på klinikken, fik taget billeder og blev herefter kørt til lufthavnen.

Det har været en helt fantastisk oplevelse. Tænk at få lov til at opleve en del af Kina gennem mit arbejde – det kan jeg stadig ikke helt fatte. Jeg er taknemmelig af hele mit hjerte! Samtidig har det også været en sjov og mærkeligt oplevelse. Forstået på den måde, at der er mange kulturforskelle, og de er store. Og sproget er en klar barriere. Vi havde tolke, men stadig, kan det være svært at forstå alt og følge med i alt, der bliver sagt.  Det er taknemmeligheden og glæden, der fylder. Alle de oplevelser, på denne tur, vil jeg aldrig glemme og de mennesker, jeg har mødt og lært at kende på denne tur, er jeg dybt taknemmelig for at have mødt, lært at kende og set arbejde.

Se flere billeder i galleriet her!

ANNONCE