Annonce

Sjov og afslappet stemning hos Reno Blvd. på Gråbrødre Torv

Sjov og afslappet stemning hos Reno Blvd. på Gråbrødre Torv
19. marts 2012 bal@freemindsmedia.com

19. marts 2012

Sjov og afslappet stemning hos Reno Blvd. på Gråbrødre Torv

Reno Blvd. frisørsalon i København

Fie, Sif og Aia er de tre piger bag Reno Blvd. i København. Her siges ikke pænt goddag, her bliver råbt og grinet, og her er altid fyldt med kunder, for de tre piger er, som de er, og de klipper til priser, der gør, at også de unge studerende har råd til at komme i salonen.

”Vi vil hellere have en salon med masser af liv og stemning, og så have priser, de unge kan betale, frem for at have en fin salon med høje priser og færre kunder”. Sådan lyder det fra Fie, Aia og Sif, der sammen driver Reno Blvd. i hjertet af København.

Atmosfæren er helt speciel. Her bliver joket og sagt sandheder, her grines og kunderne er med i diskussioner på tværs af lokalet. Fie Zeberg startede Reno Blvd. i 2009. Hun er uddannet hos Hasse Kliem, men at hun ville være selvstændig, har hun vidst lige fra begyndelsen. Efter sin elevtid tog hun en tur til Californien, og en nummerplade, hun tog med hjem blev udgangspunktet for indretningen af salonen. ”Jeg fandt lokalet her på Gråbrødre Torv, og jeg indrettede den med møbler og ting, jeg fandt på loppemarkeder”, fortæller Fie, for salonen måtte endelig ikke være for pæn. Den skulle helst minde lidt om en gammel barbersalon.

Reno Blvd. frisørsalon i København

En amerikansk nummerplade, som Fie havde med hjem fra USA, blev udgangspunktet for indretningen af Reno Blvd.

Reno Blvd. frisørsalon i København

Reno Blvd. ligger i et kælderlokale på Gråbrødre Torv i København.

Ret hurtigt fik Fie alt for meget at lave, og Aia Hansen købte sig ind i salonen. Sif Utoft Andersen og Fie Zeberg havde gået sammen på frisørskolen og var bedste veninder, og lige siden salonen åbnede, havde Fie ”plaget” Sif om at blive en del af Reno Blvd. Det skete så for et halvt år siden, og i dag arbejder de tre piger super sammen med hver deres kundekreds og hver deres lager, men i en skøn forening, hvor de hjælper hinanden.

VI KENDER HINANDEN
”Vi kender hinanden rigtig godt, det tror jeg, man er nødt til”, lyder det fra Fie, men hun er heller ikke i tvivl om, at det netop kører så godt, fordi pigerne selv bestemmer, hvad de vil, hvornår de holder ferie med videre – og ikke behøver at spørge hinanden om lov.

Så når Fie tager en måned til Indien, er det helt fint, og de to andre hjælper med at tage hendes kunder, men at ville tage afsted, er helt hendes eget valg.

De tre piger er helt enige om, at det handler om gensidig respekt, og om at hjælpe hinanden, og der har ingen slagsmål været, siger de med et smil. Dog er de ikke naive, og de er godt klar over, at det selvfølgelig hænger sammen med, at der er masser af lave til dem alle tre. ”Men kunderne booker selv via vores onlinesystem, så der er ingen der ”stjæler” kunder fra andre, og kommer der en kunde ind fra gaden, tager den af os, der har tid, kunden. Det har aldrig givet anledning til problemer.

De tre frisører fra Reno Blvd. i København

Sif (bagerst), Aia (tv) og Fie (th) bruger byens atmosfære i deres salon, hvor tingene er uhøjtidelige, hyggelige og sjove – og så er den superhot på sin helt egen måde.

Fie, Aia og Sif er tre super specielle piger med store personligheder, der er med til at skabe netop den anderledes og specielle stemning i salonen, og at kundegruppen primært er unge mennesker, fornemmer man også tydeligt. ”Vi er selv unge, og vi har et rigtig godt netværk i byen, samtidig ligger vi perfekt, lige midt i København – og med priser, der ikke smadrer en ung studerendes økonomi”.

For pigernes holdning har lige fra begyndelsen været; hellere arbejde lidt mere, have lidt lavere priser og så have en salon, der oser af liv, og hvor de unge har råd til at komme lidt oftere. ”Vi arbejder selvfølgelig for pengene, men vi vil også have det sjovt, og vi vil hellere have en salon fuld af tilfredse mennesker, end en salon, der er halvtom”, forklarer Aia.

De tre frisører fra Reno Blvd. i København

LIGNER IKKE EN SALON
At salonen ikke ligner en frisørsalon er også helt bevidst, for det handler i høj grad om personlighed.
”Og her kan sagtens være rodet, der kan sidde mennesker i sofaen, som bare er kommet forbi for at hænge ud, og som pludselig er en del af en snak på tværs af salonen. Kunderne må gerne have deres venner med, og vores kærester kommer også forbi for at snakke, og så laver de lidt kaffe eller fejer lidt. Vi er os selv, og vores kunder skal kunne være sig selv. Vi har masser af tatoveringer, og man skal ikke huske at tale pænt. Der bliver klart sagt ting, man normalt ikke hører i en frisørsalon, og vi
siger ikke pænt goddag og velkommen”, fortæller de tre piger. ”De unge, vi klipper, er ligeglade med at blive budt pænt velkommen, de vil hellere have en fed klipning til penge, de har råd til!”.

Reno Blvd. frisørsalon i København Reno Blvd. frisørsalon i København

Sofaen er ofte fyldt med venner til kunderne, og de er også helt velkomne og med i snakken i salonen. ”Det giver liv”, siger de tre piger.

Da Fie startede salonen skete det med et brag af en gadefest med live band og fadølsanlæg, og masser af mennesker, og det gjorde, at Reno Blvd. blev kendt i nærområdet. Så ud over at være stedet, hvor rigtig mange unge mennesker kommer, er det også en lokal salon, der bruges af de lokale beboere i området.

Fie og Aia er fra Jylland, og Sif er fra Frederiksværk, så en del af netværket omfatter det meste af Koldings unge mennesker, der er flyttet til København. De har ikke brugt penge på markedsføring, alt er sket via mund-til-mund metoden, og selv om stilen er afslappet, gør de meget ud af, at håndværket er i top. Det er jo bl.a. det, der skal få kunderne til at komme igen.

Reno Blvd. frisørsalon i København

Reno Blvd. frisørsalon i København Reno Blvd. frisørsalon i København

Skægge loppemarkedsfund hænger på væggene og danner dekoration i salonen.

KUNDERNE TØR
Reno Blvd. har rigtig mange kunder, der gerne vil prøve noget andet end det, de plejer. ”Men vi har også business men, der kommer i deres suits i frokostpausen og ældre damer, der skal studses. Og det miks er suverænt”, fastslår Sif, og de skelner ikke mellem om en kvinde kommer ind i en pels
eller en regnfrakke – alle behandles ens, og der tales ens til alle. ”Og vi siger også gerne, hvis vi mener, noget at det, en kunde foreslår, er grimt. Vi laver ikke noget, vi ikke kan stå inde for!”

”Og så kan det godt være, at kunden bliver fornærmet og prøver en anden salon, men de fleste kommer tilbage”, lyder det fra Aia.

Noget af det, pigerne f.eks. ikke vil lave er lange totter i nakken, en lille sort tut i spidserne eller tyskernakke. ”Det er simpelthen for grimt”, siger de. Netop det at kunne være super kreativ og samtidig meget håndværksmæssigt korrekte er befriende, siger pigerne. Og at arbejde med de unge mennesker, betyder også, at man hele tiden skal forny sig og være super innovativ.

”Vi skaber hele tiden nyt, og det betyder at vi hele tiden udvikler os”, lyder det fra Aia. Så hver ny kunde, skal klippes på en ny måde. Sif og Fie er medlemmer af Marcelklubben, og her henter de en del inspiration.

”Det inspirerer at se andre frisører arbejde”, lyder det, og pigerne skal også undervise med Hasse Kliem hos Bella Vista til marts. ”Men ellers gør vi ikke så meget i undervisning andet end shows i Marcelklubben, ligesom vi fast laver serier for tattoobladet Z-Tattoo, for vores salon er en lille salon, og der er masser af kunder”.

Når Aia, Fie og Sif skal hente inspiration kigger de meget på menneskerne på gaderne i København, og så rejser de meget til storbyer som Berlin og Barcelona, for at se nye tendenser.

VI ER VENINDER OG PROFESSIONELLE
Pigerne rejser både sammen og hver for sig, for selv om de er veninder er de ikke altid sammen.
”Vi har vores professionelle liv og vores fritid. Jeg tror aldrig, det havde kunnet fungere i salonen, hvis ikke vi var veninder, for det er det, der giver den atmosfære, der er, men samtidig skal man passe på ikke at overrende hinanden”, lyder det fra Fie.

Og de tre salondrenge (kæresterne, red.) er også en del af forretningen. ”Når de kommer rundt og spørger, om kunderne vil have kaffe, synes kunderne det er vildt hyggeligt”, fortæller de.

Sif er 24 år, de to andre er 25, og selv om de kommer fra forskellige dele af landet, har de virkelig fundet sammen i Reno Blvd. For Fie var det ganske enkelt ”learning by doing”, da hun kastede sig ud
i at åbne sin egen salon. ”Jeg havde ingen penge, jeg indrettede salonen med loppemarkedsfund, og gav mig bare i kast med det. I dag havde man nok gjort det på en lidt anden måde, sat sig lidt mere ind i det, f.eks. lært, hvordan man skal indberette moms, betale skat o.s.v.”, siger Fie med et smil.

Når de går i byen, sker det med en stak visitkort i lommen, og kundekredsen vokser støt selv om der ligger syv-otte saloner i en radius af tre gader. ”Det grænser næsten til at være et pizzaria-marked”, siger de.

At Reno Blvd. åbnede i en krisetid har pigerne ikke mærket meget til, tværtimod mener de, deres koncept passer fint til tiden: Ikke så høje priser og masser af gang i den. ”Og kan vi overleve nu, så kan vi det i hvert fald også i fremtiden”, er holdningen.

Reno Blvd. frisørsalon i København

Tekst: Pia Finne

Foto: Claus Peuckert

 


ANNONCE