Annonce

Q&A med Richard Mannah

Q&A med Richard Mannah
12. marts 2019 Sascha Tejlmann
Q&A med Cesar Eugenio

12. marts 2019

Q&A med Richard Mannah – inspirerende talent fra ‘down under’

Q&A med Richard Mannah

Richard Mannah er oprindeligt fra Australien og har arbejdet med hår i 24 år. Han har tidligere arbejdet med uddannelse og shows for Toni&Guy i London og er i dag International Artistic Director for JOICO. Vi mødte den prisvindende frisør til produktlancering med JOICE i Berlin.

Hvorfor valgte du at blive frisør?
Jeg valgte at blive frisør, fordi min bedstefar var frisør. Jeg elskede at se ham klippe hår, så det blev naturligt for mig at klippe andres hår, da jeg gik i skole. Jeg plejede at klippe mine venners og læreres hår, men jeg klippede også mine familiemedlemmer. Så det blev en naturlig overgang til at arbejde med hår, fordi det var noget, jeg virkelig godt kunne lide og synes var sjovt. Jeg elsker fortsat at se et langt hår, før man starter med at arbejde med det, og så at se resultatet efterfølgende og den selvtillid, det giver personen. Det får det så godt, når jeg får andre til at føle sig godt tilpas med sig selv, og det er derfor jeg fortsætter med at arbejde med hår.

Hvad er dit mest mindeværdige øjeblik i din karriere?
Jeg har mange gode forskellige minder. At rejse verden rundt og lave shows. Jeg tror, at ét af højdepunkterne og et af de bedste minder, jeg har, er da jeg vandt London Hairdresser of the Year til British Hairdressing Awards i 2011. Det er en stor udmærkelse. Det har altid været en drøm, siden jeg startede som frisør, og så mange år efter, faktisk mit sidste år i London, vandt jeg London Hairdresser of the Year. Det er et dejligt minde, som jeg altid vil se tilbage på, og som giver mig et smil på læben.

Hvis du skulle vælge et andet fag, hvad ville du så arbejde med?
Så ville jeg være kok! Jeg elsker at lave mad. Det er faktisk lidt ligesom frisørarbejde; det er meget kunstnerisk og kreativt. Med frisørarbejde. når du klipper håret samt føner og styler det, der begynder man virkelig med at gøre håret personligt og skabe noget individuelt. Det er det samme med madlavning, når man måler op og tilsætter ting, krydrer med lidt salt og andre urter eller hvad, der ellers mangler – der skaber man også noget personligt. Jeg mener, at der er mange ligheder mellem madlavning og frisørarbejde. Også det at man servicerer mange mennesker. Jeg kan virkelig godt lide at give noget til mennesker. Du kan gøre dereshår sundt og krop glad, der igen har en effekt på håret. Alt har jo egentlig en effekt på håret. Så det er ret ens, hvis man tænker over det.

Hvor finder du inspiration, når du arbejder med hår?
Det kan komme mange forskellige steder fra. Det kan komme fra mennesker på gaden, det kan komme fra Instagram, det kan komme fra magasiner, catwalks eller fra naturen. Jeg var for nylig på Jamaica, hvor vi tog ud for at snorkle. Da jeg snorklede så jeg alle korallerne og fiskene med mange forskellige farver, og der tænkte jeg: “Dette er så inspirerende”. Jeg tror, at inspirationen kan komme fra alt rundt omkring os, så længe vi har åbne øjne og et åbent sind til at blive inspireret.

Hvorfor valgte du at arbejde med JOICO?
Det var en meget naturlig overgang for mig. Efter jeg havde arbejdet med Toni&Guy i mange år, var jeg i Australien og lavede et photoshoot med min bror, der er fotograf, og der lavede han et shoot for JOICO Australia. Og så sagde han: “Richard, de mangler en, der kan lave hår. Hvorfor laver du ikke hår for dem? Du er jo i Australien, så kom og arbejd sammen med mig på photoshootet”. Og så sagde jeg: “Lad os gøre det”. Og så lavede jeg shootet med dem, og de elskede det. De ringede til JOICO America og sagde: “Hør her! Richard har base i New York, og han er en fantastisk frisør”. Lang historie kort; jeg mødte en dame, der er ansvarlig for PR & Communications, og vi kom virkelig godt ud af det med hinanden. Så sagde hun: “Ved du hvad? Jeg vil gerne have, at du skal lave hår for os”. Så startede jeg med at lave shoots for dem, og jeg lavede også step-by-steps, og så blev det efterhånden bare til mere og mere arbejde for dem, og jeg kunne virkelig godt lide det, jeg lavede. Så ansatte de mig som Global Guest Artistic Director, og nu er jeg International Artistic Director for JOICO.

Hvor længe har du arbejder med JOICO?
Nu har jeg været i JOICO i 1,5. De sidste seks måneder har der været meget fokus på produktlancering af Defy Damage, i tillæg til kurser og oplæring. Grunden til, at jeg elsker det, ud over dét at jeg arbejder med så dygtige, talentfulde mennesker, der forstår frisøren og behovene, som frisør og kunde har, er, at de har et produkt, der gør håret sundt og stærkt. Alle vil jo have sundt hår, alle! Uanset om man er gammel, ung, har kort hår, langt hår – sundt hår er lykkeligt hår. Og at få lov til at være involveret i et selskab, hvis primære fokus er sundt hår, har virkelig været et vendepunkt for mig.

Har du sat dig nogle mål, som du gerne vil opnå?
Jeg har lavet rigtig mange ting, men det er altid godt at have mål. På den måde vokser man personligt, og man udvikler sig. Uanset hvor meget succes man har, eller hvor meget erfaring man har, kan man ikke bare læne sig op ad gårdagens succes. Jeg vil altid udvikle mig. Jeg vil altid føle mig lidt utilpas i livet, for er mange for tilpas, så vokser man ikke. Det er, når du træder ud ad din comfort zone og prøver noget nyt, prøver noget anderledes, at man arbejder med sig selv og på at forbedre teknikker og måden, du arbejder med hår på.

Er der nogle frisører, du ser op til?
Antoni Mascolo er en, jeg altid vil se op til og blive inspireret af – ikke bare på den kreative hårside, men også måde hvorpå han snakker på scenen og kommunikerer med publikum. Så er der frisører som Eugene Souleiman, der er meget kunstnerisk og kreativ – det elsker jeg. Jeg har arbejdet med ham til Fashion Weeks. Der er mange frisører, som jeg hele tiden inspireres af. Både frisører, der er meget kendte, og frisører, der ikke er særligt kendte. Et billede af en frisør i sit yrke, uanset hvem de er, kan være en inspirationskilde.

ANNONCE