Annonce

Q&A med Nicolai Mangor Nielsen, vinder af WELLA trendvision 2016

Q&A med Nicolai Mangor Nielsen, vinder af WELLA trendvision 2016
15. februar 2017 bal@freemindsmedia.com

15. februar 2017

Q&A med Nicolai Mangor Nielsen

Nicolai Mangor Nielsen vandt WELLAs Trendvision Creative Vision i 2016

HVOR ARBEJDER DU NU, OG HVOR LÆNGE HAR DU VÆRET DER?
Jeg er elev i salon KLIPIN i Holbæk, hvor jeg startede i august 2013.

HVOR HAR DU VÆRET I LÆRE?
Jeg er lige nu på mit sidste år som elev og skal op til svendeprøve d. 1. og 2. maj. Jeg ser frem til at kunne kalde mig udlært frisør til august 2017.

HVOR TIT VIDEREUDDANNER DU DIG?
Min mester gør utrolig meget for, at vi alle i salonen hele tiden er med på moden og mestrer vores farve- og klippeteknikker. Vi er oftest på kurser hos WELLA. Personligt vægter jeg min uddannelse, og derfor mit faglige niveau, utroligt højt. Det fedeste ved frisørfaget er, at det aldrig bliver kedeligt. Livet er en lang uddannelse, derfor er det vigtigt for mig at videreuddanne sig hele tiden. Det er skønt hele tiden at holde sig i gang og give sig selv nye udfordringer – hvilket man aldrig må glemme.

HVIS DU IKKE SKULLE ARBEJDE SOM FRISØR, HVAD VILLE DU SÅ LAVE? 
Hvis jeg ikke skulle være frisør, har jeg altid haft en drøm at være arkitekt. Jeg kan rigtig godt lide idéen om at skabe og kreere og samtidig arbejde med forskellige strukturer, former, farver og materialer. Jeg holder dog utrolig meget af mit fag, så jeg vil helst ikke væk herfra.

HVILKEN FRISØRSAKS BENYTTER DU?           
Lige nu har jeg en venstrehåndssaks fra Matsuzaki og en fra Excellent Edges.

HVAD ER DIT YNDLINGSFRISØRPRODUKT?
Generelt er jeg utrolig glad for SEBASTIAN PROFFESIONALs produkter. Her for tiden er jeg blevet utrolig glad for to af SEBASTIANs produkter – deres Dark Oil og deres nye styling creme, Sublimate. Jeg er nu også ret glad for HEAT SHAPE fra SASSOON PROFESSIONAL. Det er et af de produkter, man aldrig ville kunne undvære.  

HVILKEN DANSK FRISØR SER DU MEST OP TIL?
Jeg ser utrolig meget op til Mark og Kira fra Creademic. Deres yderst høje tekniske niveau og deres nørdede tilgang til deres arbejde er utrolig motiverende for mig og vigtigt altid at gøre tingene til perfektion.

HVILKEN INTERNATIONAL FRISØR SER DU MEST OP TIL?
Jeg ser meget op til Traci Sakosits fra Sassoon Academy, samt Pedro og Johnny fra Ena Salon og Allilon. De laver alle tre et fantastisk stykke arbejde. De er gode til at lave noget nyt for øjet og gode til at provokere – altså på den gode måde.

HVAD ER DIN BEDSTE ENKELTOPLEVELSE SOM FRISØR?    
Det må helt klart være, da jeg vandt WELLAs Trendvision Creative Vision i september. Det var den vildeste oplevelse. Jeg var så stolt af, at jeg skulle repræsentere Danmark til WELLAs International Trendvision Award 2016 i Barcelona. At stå på den store scene med min smukke model og se alle de andre landes flotte arbejde var den vildeste oplevelse.

HVILKET FRISØRSHOW HAR DU SIDST SET?
WELLA trend SS17/ AW17 i Barcelona.

HVOR FÅR DU DIN INSPIRATION FRA?
Jeg bruger utrolig meget tid på Instagram og Youtube. Jeg følger utrolig mange forskellige personer på Instagram – heriblandt en masse fotografer, kunstnere, arkitekter, designere og ikke mindst frisører. Samtidig bruger jeg mange timer på at se forskellige videoer på Youtube, hvor der klippes hår og snakkes om inspirationen og filosofien bag. Jeg synes, at det er utroligt inspirerende at høre om, hvordan de er kommet frem til de enkelte klipninger og farver. Samtidigt finder jeg også meget inspiration bare ved at tage en tur rundt i det danske land eller andre steder rundt om i verden.

HVILKEN KENDT VILLE DU KLIPPE ANDERLEDES?
Der er en masse forskellige kendte, hvor deres hår betyder meget for den person, som de er. Deres hår er en del af hele deres brand, så det er et utrolig svært spørgsmål. Det fedeste er, at man tør at skille sig ud, og stå ved den person man er og gerne vil være. Hvis jeg skulle vælge en, så skulle det være USAs nye præsident, Donald Trump.

HVAD LAVER DU ARBEJDSMÆSSIGT OM FEM ÅR?
Lige nu har jeg en drøm om, at jeg rigtig gerne vil undervise. Så om fem år håber jeg på, at jeg står og underviser på et eller andet akademi et sted i verden. Det er nok et af de mål, som jeg går efter.

Denne artikel blev publiceret i 1. udgave af Hair Magazine 2017.


ANNONCE