Annonce

Nordic Hair Awards and Expo 2019

Nordic Hair Awards and Expo 2019
14. juni 2019 Dina Boysen

14. juni 2019

Nordic Hair Awards and Expo 2019

Tekst: Camilla Svensson (Dina Boysen red.)
Foto: Kaj Sairanen, Peter Bondo Gravesen, Claus Peuckert og Carl D. Marchall

Den 9. juni 2019 blev dørene åbnet op for den første Nordic Hair Awards and Expo og til en verden fuld af professionelle frisøroplevelser. Mere end 2.000 nordiske frisører, leverandører og hårartister netværkede og inspirerede hinanden i løbet af dagen i Lokomotivværkstedet i København. Skemaet for dagen var fuldt pakket med 11 hårshows på Main Stage, fire intime shows på Live Stage, adskillige små shows rundt omkring på messen og sidst, men ikke mindst, et spektakulært award show om aftenen.

Verdensklasse shows
På Main Stage viste flere teams det bedste af, hvad Norden har at byde på. Blandt disse var HeadBrands, der løftede taget med deres fantastiske farver og musik, L’Oréal Professionnel x Björn Axén, der imponerede med opsætninger af langt hår med Peter Hägelstam, og Aveda, ledt af Ian Michael Black, der udforskede ungdommens udtryk med deres kollektion Worldhood.

Live Stage bød på en mere intim, eksklusiv setting, hvor frisører kunne nyde shows af REVLON Professional, Alterna & American Crew; KEVIN.MURPHY Global Team featuring Marianne Jensen, James Nicholson, Iggy Popovich og Paz Bamrolia; Schwarzkopf Professional Creative Nordic Team featuring Lesley Jennison; og en Barber Surpise med Adee Phelan, Jac Ludlow, Luke Thompson og Fraser Forsey.

Nordic Hair Expo
Mere end 90 leverandører fra den nordiske frisørbranche præsenterede deres seneste produkter og teknikker. De smukke stande skabte en indbydende atmosfære, der åbnede op for samtaler om nuværende trends, nye samarbejder og innovationer. En af de mest spektakulære områder var området, hvor hovedsponsor, Cutrin, havde skabt et eksklusivt poolområde med hårmodeller og servering af finsk lakrids.

Barbers, barbers, barbers
Barber Area samlede både barbere og skæg-entusiaster i en fælles interesse; at få mænd til at se så godt ud som muligt. En af de største attraktioner var Copenhagen Barber Battle, hvor nogle af de bedste barberer fra Danmark, Norge, Sverige og Finland kæmpede mod hinanden. Den heldige vinder blev Amin Iranmanesh fra Sverige.

Så meget talent samlet på et sted
I løbet af dagen viste 32 finalister i live-kategorierne Nordic Women’s Hairdresser of the Year, Nordic Men’s Hairdresser of the Year, Nordic Avant-garde Hairdresser of the Year og Nordic Colour Technician of the Year deres arbejder foran publikum og dommerne. Billederne fra finalisterne i fotokategorierne Nordic Editorial Stylist of the Year, Nordic Young Talent of the Year, Nordic Salon Design of the Year og Icelandic Hairdresser of the Year kunne beundres i det såkaldte Boiler Room.

Nordic Hairdresser of the Year 2019
Da den lyse, nordiske skumring havde lagt sig over København, startede prisceremonien med et ordentligt brag. Copenhagen Drummers samlede alle festglade frisører og branchefolk ved Main Stage. De buldrende beats sørgede for at varme godt op for publikum, inden aftenens vært, Benjamin Martin, trådte ud på scenen iført en kongekappe og jeans á la Freddie Mercury.

I løbet af prisceremonien blev alle vinderne præsenteret, blandet med spektakulære shows fra Linda Schuster & Joakim Roos, Creademic og eventets hovedsponsor, Cutrin. Den sidste pris, Nordic Hairdresser of the Year, blev præsenteret i slutningen af ceremonien, og den værdige vinder blev Harri Åkerberg fra A.K.A. Luova, Finland. Juryen motivation for prisen var “et look med flere dimensioner og en disco feeling. Vinderen af Nordic Hairdresser of the Year inspirerede med en fantastisk, overraskende kreation med brilliant komposition, der virkelig udforsker grænserne for hårkunst og tager det til næste niveau”.

Se alle vinderne her!

Den “up-and-coming” stjerne, Alexander Oscar, skabte en soulful atmosfære i rummet før DJ Jean von Baden åbnede op for dansegulvet og holdt festen kørende resten af aftenen.

Vi er meget taknemmelige overfor alle, der har gjort dette event muligt! Tak for at I delte dagen med os og for at hjælpe os med at gøre dagen uforglemmelig og inspirerende for den nordiske frisørbranche.

ANNONCE