Annonce

My Sacha på nordisk besøg

My Sacha på nordisk besøg
23. april 2019 Sascha Tejlmann
Sacha De Carteret, @Mysacha, var i København for at fejre INOAs 10-årsjubilæum.

23. april 2019

My Sacha på nordisk besøg

Tekst: Patricia Egardsson & Camilla Svensson
Foto: Patricia Egardsson

Sacha De Carteret, @Mysacha, er topfrisør og kolorist i modehovedstaden Paris. Her driver han sin egen salon samtidig med, at han styler kendisser, laver store modeshows og reklamejobs. Desuden er han nu en af L’Oréal Professionnels Global Artists. Han er en ungdommelig personlighed, altid med et smil på læberne og en ydmyghed, der ikke stemmer overens med hans kompetencer.

Hair Magazine fik et eksklusivt interview med Sacha, da han var i København for at fejre, at L’Oréal Professionnels ammoniakfri farveserie, INOA, fejrede ti år.

Hvad er det bedste ved dit job?
Jeg kan rigtig godt lide film og teater, så det er virkelig spændende for mig at møde skuespillere, der har været med i film, som jeg har set. Jeg kan godt lide at samarbejde med dem, at skabe et nyt look til en rolle eller en kampagne, hvis de for eksempel arbejder med et luksuriøst parfume-, hudpleje- eller hårplejebrand. På den måde får jeg lov til at være med til at skabe deres kunstneriske retning. Det er spændende, da jeg som hårstylist og kolorist også er med til at skabe personens image – det er virkelig det bedste. Jeg har prøvet at arbejde backstage, men det var jeg ikke vild med. Det var så stressende. Det var ofte svært at kommunikerer med modellerne, og ind imellem ville de ikke kigge på mig, og så kunne jeg ikke læse dem, og sådan arbejder jeg ikke – jeg elsker den menneskelige del af frisørfaget.

Hvorfor valgte du at arbejde som Global Artist for L’Oréal?
En af de internationale topchefer kom forbi min salon til en kop kaffe. Jeg sætter virkelig pris på, at han kom, da den menneskelige kontakt er meget vigtig for mig. Selvfølgelig er kvaliteten på produkterne også vigtig men ved et samarbejde skal man arbejde sammen med mennesker, og der er det virkelig vigtigt at have et godt forhold, så man kan føle sig sikker på de mennesker, man omgås med. I starten snakkede vi bare, og han fortalte, at de elskede min Instagramprofil og de opgaver, jeg havde lavet – både reklameopgaver og for kendisser. Da de tilbød mig et job, sagde jeg: ” Okay, men jeg er nødt til at prøve ALLE produkterne først”. Og det gjorde jeg!

Hvad skal en god frisør kunne?
Da trends ofte vender tilbage gang efter gang, er det vigtigt at kunne sine historiske referencer. Du skal kunne dine klassikere, helt bestemt! Når det kommer til farve, er det vigtigt, hvis du ikke er kolorist, at læse instruktionerne på produkterne. Det er mennesker, vi arbejder på, og vi må respektere deres integritet, deres hår og deres hovedbund. Åbn emballagen og læs indlægssedlen.


 

 

3 hurtige

Kendis med bedste hår: Goldilox! Hun er en canadisk sangerinde. Jeg klippede hende og lavede en balayage, men jeg styler hende ikke, da hun rejser verden rundt. Hun samarbejder ofte med stylister fra hele verden, der laver nye frisurer på hende.

Favoritprodukt: Tecni.Art Wild Styler De-Polish. Det er et alsidigt produkt, der både kan være ”hårdt” og ”blødt”, alt efter hvordan du anvender det. Jeg har den i mit eget bølgede hår.

Frisøridol: Jeg har to! Christophe Robin, en fransk kolorist, og Chris Appleton, der laver Kardashians hår.

Sacha De Carteret, @Mysacha, var i København for at fejre INOAs 10-årsjubilæum.

Sacha De Carteret, @Mysacha, var i København for at fejre INOAs 10-årsjubilæum.


Hvad er du selv god til?
Jeg er god til at se mennesker og læse dem. En gang i mellem handler det ikke om at lave et særligt teknisk arbejde. Det kan sagtens række at klippe en lille smule og lysne nogle dele, for at resultatet bliver helt anderledes. I salonen handler det ikke om at udfordre sig selv teknisk – det kan man gøre til en masterclass eller på et dukkehoved. På kunderne handler det om at se mennesket og forstå dem.

Hvad vil du gerne selv forbedre?
Der er meget, jeg gerne vil forbedre! Jeg vil gerne arbejde mere med min filmteknik for at få det til at se så godt ud som muligt. Jeg startede med at arbejde på scenen med live-kameraer efter at have været i branchen i 22 år, og det, man laver, ser meget anderledes ud på film. Det, synes jeg, er meget interessant.

Hvad er din mest mindeværdige oplevelse i din karriere?
Det var, da jeg var i Shanghai for et år siden og lavede det første stop på Hair Fashion Tour sammen med L’Oréal. Der lavede jeg mit første show for 300 personer. Jeg lavede en balayage på scenen, der blev filmet og vist i nærbillede på en kæmpe skærm bag mig. Forestil dig at applicere en blegning på et lille tot mørkt hår, og alle, der sidder blandt publikum, kan se, hvad du laver i detaljer. Jeg var omgivet af talentfulde og skønne mennesker fra både det internationale og asiatiske team. De fik mig til at føle mig tilpas, og de stolede på mig, så jeg følte mig fri til at udtrykke mig selv som kolorist og frisør – det var fantastisk! Det blev en succes, og vi var meget tilfredse med showet.

Denne artikel blev publiceret i Hair Magazine 2. udgave 2019.

ANNONCE