Annonce

Mød juryen – Nordic Hair Awards

Mød juryen – Nordic Hair Awards
18. februar 2019 Sascha Tejlmann

18. februar 2019

Mød juryen – Nordic Hair Awards

Tilmeldingen til at konkurrere i historiens første Nordic Hair Awards er nu lukket. En stor tak til alle frisører, der har udtrykt deres kreativitet, deres håndværk og mod ved at indsende sit bidrag. I er fantastiske! Men der kan kun være én vinder i hver kategori. Her kan du lære juryen, der har fået den udfordrende opgave at udvælge de nominerede bidrag, at kende. Juryen består af to anerkendte frisører fra hvert land samt Estetica Magazines International Editorial Director, Sergi Bancells. Danmark repræsenteres af stjernerne Mark Martens-Anderson og Line Bomholt – her kan du lære dem lidt bedre at kende, og hele juryen kan du kigge nærmere på online på www.nordichairawards.com.

Mark Martens-Anderson

Mark Martens-Anderson

Alder: 43
Titel og virksomhed: Creademic, Founder & International Creative Director
By: København

Kort om Mark
Mark har sammen med sin kone Kira grundlagt Creademic – et salonkoncept med akademier i København og Oslo. De praktiserer og underviser i en unik klippeteknik inspireret af videnskab og dansk design. Mark er perfektionist helt ind til benet og har spillet en stor rolle for Nordic Hair Awards and Expos succes.

Hvad betyder det for dig at være en del af Nordic Hair Awards’ jury?
Det er en meget stor respekt og ære, at jeg har fået mulighed for at være en del af juryen. Det at jeg kan være med til at give nogle talentfulde kollegaer den kredit, som de fortjener, og muligheden for at give dem en platform for mulig udvikling.

Hvilke bedrifter er du mest stolt af i din karriere?
Jeg har mange ting, jeg er meget stolt af, men der er to ting, der klart betyder mest for mig. Da jeg modtog FONDATION GUILLAUME prisen i New York, da jeg var 18 år, overrakt af Vidal Sassoon personligt. Den anden var, da vi, Creademic, modtog prisen for bedste Akademi i verden i 2015 i Paris.

Hvad er din mest mindeværdige frisøroplevelse?
Mit personlige møde med Vidal Sassoon og ikke mindst Alexander De Paris – to personligheder, der har betydet alt for den moderne frisørbranche!

Hvad inspirerer dig?
Mit team.

3 favoritter
Arbejds-app: Creademic Link.
Råd: Tro på dig selv og husk, at man skal fejle, før det bliver perfekt.
Frisøridol: Vidal Sassoon og Alexander De Paris.

Line Bomholt

Line Bomholt

Alder: 47
Titel og virksomhed: Direktør i salonen Bomholt Intercoiffure
By: København

Kort om Line
Med en dansk far og en norsk mor, der begge har været arkitekter, har Line altid haft sans for nordisk styling og øje for detaljen, der desuden har været essensen i hendes karriere som frisør. Hun ejer salonen Bomholt Intercoiffure og er passioneret omkring frisørfaget, at undervise og at være key hair artist under fashion weeks og photo shoots.

Hvad betyder det for dig at være en del af Nordic Hair Awards’ jury?
Jeg er beæret og “ydmyg” over at være en del af Nordic Hair Awards’ jury. Jeg ser med spænding frem til at skulle opleve og vurdere de flotte og kreative frisurer og styles fra alle de nordiske landes kompetente deltagere.

Hvilke bedrifter er du mest stolt af i din karriere?
Der er flere! Et af dem var et kæmpe show i Singapore for knap 2.000 frisører, som jeg udførte i samarbejde med en kollega og L’Oreals daværende kreative direktør. Vi blev inviteret til Singapore, hvor vi lavede hår til Singapore Vogue og en række øvrige magasiner, ligesom vi arrangerede “intime” opvisninger med klip-, farve- og stylingteknikker. Til en af disse opvisninger var hele deres Toni & Guy-team blandt deltagerne. Det var utrolig sjovt, spændende og lærerigt!

Hvad er din mest mindeværdige frisøroplevelse?
Jeg har haft adskillige mindeværdige oplevelser. Den mest personlige var, da jeg som ung 2. års-frisørelev ganske uventet, med kort varsel og rimelig nervøs, af min frisørmester blev bedt om at gå på scenen ved en opvisning med 500 deltagere fra Norge for at fortælle om de farver og teknikker, jeg havde valgt at lave på vores modeller til showet. Det viste sig, at der i salen var en deltager, der kendte min familie i Norge, og som åbenbart i høje toner havde rost mig over for min morfar, der dengang havde et ønske om, at jeg som han tog en traditionel akademisk uddannelse for herefter at forstå, og med stolthed respektere, mit valg om en kreativ uddannelse.

Hvad inspirerer dig?
Jeg inspireres i ind- og udland af arkitektur, kunst, mode, bylivet og naturoplevelser. Jeg læser magasiner, ser shows, film og følger samtlige relevante sider på nettet.

3 favoritter
Arbejds-app: Instagram @bomholtintercoiffure
Råd: Det er helt essentielt at fortsætte med at dygtiggøre og udvikle sig OG altid gøre sig umage, så man “leverer varen” og ikke går på kompromis.
Frisøridol: Mr. Vidal Sassoon.

Juryen fra resten af Norden

Joakim Roos Svensk jurymedlem Nordic Hair Awards and Expo2019

Navn: Joakim Roos
Titel & virksomhed: Ejer af Joakim Roos Hairdesign / Partner på IHB (Sri Lanka og Indien)
Land: Sverige

Annie Ankervik jurymedlem til Nordic Hair Awards and Expo

Navn: Annie Ankervik
Titel & virksomhed: Hårstylist, undervisere og frisør
Land: Sverige

Berit Olimb Norsk jurymedlem til Nordic Hair Awards and Expo 2019

Navn: Berit Olimb
Titel & virksomhed: Grundlægger og ejer af Olimb & Co Frisører
Land: Norge

Jason Dyer Norsk jurymedlem til Nordic Hair Awards and Expo 2019

Navn: Jason Dyer
Titel & virksomhed: Freelance Educator, Haircut Club
Land: Norge

Ara Koivula Finsk jurymedlem til Nordic Hair Awards and Expo 2019

Navn: Ara Koivula
Titel & virksomhed: Nordic Artistic Director, Intercoiffure
Land: Finland

Marja Sillanpää finsk jurymedlem til Nordic Hair Awards and Expo 2019

Navn: Marja Sillanpää
Titel & virksomhed: World Skills Expert, undervisere på Turku Vocational institute
Land: Finland

Internationalt jurymedlem

Sergi international jurymedlem til Nordic Hair Awards and Expo 2019

Navn: Sergi Bancells
Titel & virksomhed: Estetica Magazine, International Editorial Director
Land: USA / Spanien

Denne artikel blev publiceret i Hair Magazine 1. udgave 2019.

ANNONCE