Annonce

Med Dennis Knudsen til optagelserne på ”En kongelig affære”

Med Dennis Knudsen til optagelserne på ”En kongelig affære”
12. juni 2013 bal@freemindsmedia.com

12. juni 2013

Med Dennis Knudsen til optagelserne på ”En kongelig affære”


Dennis i færd med at rette Alicia Vikanders hår.

Dennis Knudsen stod for hår og make-up, da den Oscar-nominerede ”En kongelig affære” blev indspillet.

”Det er super hårdt arbejde. Vi knoklede i tre måneder ofte fra kl. 6 om morgenen til kl. 20-21 om aftenen. Men det er det hele værd”. Sådan lyder det fra Dennis Knudsen, der var supervisor på hår og make-up, da man i sensommeren og efteråret 2011 indspillede ”En kongelig affære”, der nu er nomineret til en Oscar.

Filmen blev indspillet i Prag, og det betød naturligvis, at også sminke- og frisørholdene skulle installere sig i Prag.

En kongelig affære

”Det var en fantastisk sjov og spændende opgave”, fortæller Dennis Knudsen, ”ikke mindst fordi jeg elsker de udfordringer, der ligger i at lave historiske film”.

I Prag havde Dennis det overordnede ansvar for hår og make-up, og på en travl dag, kunne han have 30 assistenter arbejdende for sig.

”Jeg godkendte hver eneste paryk og hvert eneste look, der forlod sminkerummet, sørgede for at tingene var klar til næste dags filmoptagelser med meget mere”, fortæller Dennis, der igennem årene har arbejdet på rigtig mange film ikke mindst historiske film, bl.a. ”Drengene fra Skt. Petri”, ”Kun en pige”, ”Marie Krøyer” med flere.

Herudover har han været med på Susanne Biers nye film “Serena” med Bradley Cooper og Lars von Triers “Melancholia”, han har arbejdet med Nicole Kidman i “Dogville” og med Penélope Cruz i “Et hjørne af Paradis”.

Sidst har Dennis Knudsen netop færdiggjort arbejdet med Lars von Triers nyeste film “Nymfomanen”.


Fest på slottet.


Dennis Knudsen og Peter Ålbæk under optagelserne.

Et par måneders forberedelse

Når Dennis Knudsen skal lave look til f.eks. en film, har han et par måneders forberedelse hjemme i Danmark.

”Når jeg får en opgave, så begynder jeg med at researche. Hvordan så man ud i den periode, hvordan bar man håret med videre, og så skaber vi lookene i samarbejde med instruktøren Nikolaj Arcel og kostumieren”, fortæller Dennis.

”Og så skal vi jo have møder med de enkelte skuespillere og tage stilling til, i hvor stort et omfang, vi kan bruge skuespillernes eget hår og skæg, eller om vi skal have parykker ind over. Skal vi det, skal vi have taget mål til parykkerne, og vi skal have dem fremstillet.”.

Dennis Knudsen fortæller, at der var tre sminke- og hårprøver i forbindelse med ”En kongelig affære”. En i Danmark, de øvrige på settet i Prag.

”Her bliver der korrigeret og rettet til i samarbejde med skuespillerne og instruktøren”.


Dennis Knudsen med Trine Dyrholm, der spiller Juliane Marie.

100 mand bag scenen

På nogle af de store optagelsesdage var der godt 100 mand bag scenen til ”En kongelig affære”, og det er mange!

”Skuespillerne begynder at komme ind kl. 6, og jo større en skuespiller, man er, jo senere mødetid har man”, fortæller Dennis med et lille smil.

Skuespillerne gøres klar, og kl. 9 begynder optagelserne typisk.

”Nogle gange er man tilknyttet nogle skuespillere, man skal følge og rette til undervejs, men på ”En kongelig affære” var jeg supervisor og blev i sminke- og frisørområdet.”


Alicia Vikander som Dronning Caroline Mathilde og backstage med ministeren spillet af Klaus Tange.

Kl. 13 er der som oftest frokost. ”Men ikke for os fra sminkeafdelingen, for vi skal jo gøre de næste skuespillere klar, så der kan filmes igen efter frokost”, fortæller Dennis. Når dagen er slut på settet omkring kl. 18-19 tiden, så kan sminkeafdelingen gå i gang med at ordne og rense parykker og gøre klar til næste morgen.

”Så tit bliver den 20-21 før vi har fri – og skal stå klar igen kl. 6 næste morgen”, fortæller Dennis.

Spørger man ham om, hvilke skuespillere han holdt mest af at arbejde med på ”En kongelig affære”, fremhæver han den unge William Jøhnk Nielsen, der spiller Kronprins Frederik.

”Han gjorde det helt fantastisk. Alicia Vikander, der spiller Caroline Mathilde havde jeg også et strålende samarbejde med, og hun skulle jo have mange forskellige parykker, og så er der naturligvis Mads Mikkelsen, som jeg har arbejdet sammen med mange gange, og som også er helt fantastisk”.

Dennis Knudsen og Mads Mikkelsen
Dennis Knudsen og en såret Mads Mikkelsen som Johann Struensee.

Se trailer for filmen her:

Denne artikel var med i 1. udgave af Hair Magazine 2013.

Tekst: Pia Finne
Foto: Dennis Knudsens billeder

 


ANNONCE