Annonce

Madonna – Sexsymbol, boss lady & stilikon

Madonna – Sexsymbol, boss lady & stilikon
19. december 2018 Cecilia Lindahl

19. december 2018

Madonna – Sexsymbol, boss lady & stilikon

Tekst: Camilla Svensson (Sascha Tejlmann red.)

Madonna, the Queen of Pop, har altid været kontroversiel og en trendsætter, der går sin egen vej. Glamourøst sexsymbol, goth, cowgirl og kongeligt elegant. Dét, at Madonna formår at ændre sit look, tage forskellige stile til sig og gøre dem til sine egne, er nøglen til, at hun har kunnet skabe trends i mere end tre årtier.

Madonnas naturlige hår er brunt og med naturligt fald, men hun har rocket hele skalaen; fra kulsort til platinblondt, ultraglat til krøllet samt drengekort til super langt gennem årene.

Madonna Louise Ciccone slog igennem i USA i begyndelsen af 80’erne, og hendes første internationale hit var Holiday, der udkom i 1983. Hendes stil med blondetoppe, store rosetter og smykker med kors blev synonym med årtiet og spredte sig langt uden for Amerikas grænser. Det samme gælder hendes frisurer. Den mørke bund med lange, afblegede striber i et skønt permanentet virvar af volumen og tekstur var ung, rebelsk, flirty og fuld af energi på samme tid. Et rigtigt hit, præcis som singlen Like a Virgin, der toppede listerne året efter.

 

Blondt bombenedslag
For at komme væk fra sit Like a Virgin boy-toy image omdefinerede Madonna sit look til et mere voksent og sofistikeret 80’erlook på omslaget til albummet True Blue. Hendes korte, platinblonde hår med krøller, lavet med krøllejern, var inspireret af prinsesse Diana.Kort og blondt er Madonna gået tilbage til
mange gange gennem årene. I begyndelsen af 90’erne skabte hun en ny trend med glat og pjusket kort hår, der i stedet for den modne, royale fornemmelse var mere drengepiget i stilen.Et andet blondt stilikon, som Madonna hentede meget inspiration fra, var Marilyn Monroe. De velfønede, forførende bølger,
der indrammer ansigtet, kombineret med mere volumen er et tidsløst, sexet look, som Madonna tog til sig – men altid med et twist.

 

Skarp brunette
I slutningen af 1990’erne, da albummet Ray of Light toppede hitlisterne verden over, tog Madonnas stil endnu en ny retning. Hendes hår blev mørkere og huden lysere. Hun klædte sig ofte i løse kjoler og malede sine hænder med henna. Pludselig havde hun skiftet de bløde, blonde krøller ud med en skarp, kastanjebrun page. Et opsigtvækkende look, der måske ikke var hendes bedste.Hun skulle dog vende tilbage til looket – i en lidt mere sofistikeret form – i 2013, da hun gjorde sin entré til Met-galla i en brun page med afrundede spidser, akkompagneret af et kort pandehår. En mørkere fortolkning af Vogues chefredaktør Anna Wintours klassiske frisure.

 

Disco-mama
Efter hun blev mor, og desuden skrev en børnebog, blev Madonnas stil lidt mindre udfordrende og mere poleret. Nogle måneder senere sås hun snave med Britney Spears på scenen til MTV Video Music Awards 2003. På den røde løber sås hun oftest med super glansfuldt hår og nedtonet makeup. I en længere periode holdt hun sig til gyldenblonde længder – ofte med midterskilning og stylet i bløde krøller og bølger.Da Confessions on a Dance Floor udkom, blev bølgerne noget mere fluffy og Farrah Fawcett-inspirerede – i sand diskoånd. 70’er-looket fik et mere moderne touch i form af det længere,
noget mere fejende pandehår. Det er få artister, der har været aktuelle i lige så mange år som Madonna og desuden har fornyet
både deres musik og look for at tiltrække generationer. Hun er et stilikon med mange facetter, normbrydende og en boss-lady, der i år er fyldt 60 år.

Læs også artiklen i vores magasin online her!

ANNONCE