Annonce

L’Oréal og Gjosa i samarbejde om hårvask med 1/5 vand

L’Oréal og Gjosa i samarbejde om hårvask med 1/5 vand
11. december 2018 Cecilia Lindahl

11. december 2018

L’Oréal og Gjosa i samarbejde om hårvask med 1/5 vand

Tekst: L’Oréal

Adgang til rent vand og vandbesparende tiltag står højt på den globale dagsorden. Derfor er L’Oréal og Gjosa stolte over at kunne fortælle, at de nu kan vaske hår med bare 1,5 liter vand i stedet for de sædvanlige 8 liter.

Det schweiziske firma Gjosa har udviklet et lav-hastigheds brusehoved (2 liter vand/minut), der bremser vandgennemstrømningen, samtidig med at det øger hastigheden på hver enkelt dråbe, så håret stadig skylles effektivt. For at optimere hårvasken har forskere hos L’Oréal udviklet shampoos, der er lettere at skylle ud, og som påføres direkte gennem brusehovedet. Vandstrålerne er justeret ind for at opnå den bedste skylning; dermed reduceres vand- og energiforbrug med næsten 70%.

Adgang til vand er et stigende problem verden over: vandforbruget stiger dobbelt så hurtigt som befolkningen, og iflg. FN kan 2/3 af verdens befolkning i 2025 komme til at leve under vand-stressede betingelser. Shampoos og douchegele medfører et betydeligt vandforbrug. Derfor er vi nødt til at udnytte hver eneste dråbe bedst muligt.

Læs også: Designshampoo uden vand

“De første resultater viser strålende perspektiver for en innovation, der nedsætter vandforbruget kraftigt under vores daglige bad. Denne banebrydende teknologi er helt i tråd med vores engagement i bæredygtig innovation”, sagde Laurent Attal, L’Oréals direktør for Research & Innovation.

Det nye brusehoved er testet på L’Oréals laboratorier, og prototyper bliver nu testet på saloner rundt omkring i verden, f.eks. i Sydafrika og USA, før teknologien bredes ud til frisørsaloner i hele verden.

 

ANNONCE