Annonce

Kreativitet og talent i Norden

Kreativitet og talent i Norden
17. juni 2019 Dina Boysen

17. juni 2019

Kreativitet og talent i Norden

Tekst: Camilla Svensson (Dina Boysen Red.)
Foto: Claus Peuckert

Den første Nordic Hair Awards and Expo handlede ikke bare om at netværke og blive inspireret. For 30 af de bedste frisører i Norden bød dagen på hårdt arbejde, fokus og performance.

Otte finalister i hver af de fire kategorier; Nordic Women’s Hairdresser of the Year, Nordic Men’s Hairdresser of the Year, Nordic Avant-garde Hairdresser of the Year og Nordic Colour Technician of the Year, startede forberedelserne til Nordic Hair Awards lang tid inden eventet, både rent praktisk og mentalt. Finalisterne i live-kategorierne konkurrerede ikke bare om prisen i deres respektive kategori, de konkurrerede også om den prestigefulde titel, Nordic Hairdresser of the Year 2019.

Det er hårdt at forberede sig på noget, man aldrig har prøvet før, men de gjorde alle et fantastisk stykke arbejde i at fremvise de endelige looks. Konkurrencen var ikke baseret på tid, hvorfor finalisterne havde mulighed for at begynde på forberedelserne hjemmefra. Dette gjorde det muligt for alle at vise deres bedste arbejde og samtidigt snakke med dommerne. To af finalisterne, Louise Hartmann fra Danmark og Elisabeth Rendall fra Norge, konkurrerede i to live-kategorier, men formåede stadig at holde hovedet koldt i løbet af dagen.

I 75 minutter stod frisørerne ved de såkaldte workstations i midten af Nordic Hair Awards and Expo og færdiggjorde deres arbejde samt forklarede deres look for juryen. Juryen bestod af ni anerkendte frisører og branchefolk, der gjorde et fantastisk arbejde med at evaluere finalisterne i løbet af dagen.

Da finalisterne havde færdiggjort deres looks gik alle modeller en catwalk på Main Stage foran gæsterne, og det blev fuldstændig klart, at Norden har utrolig meget talent.

Til award showet om aftenen blev alle vinderne annonceret, hvor Finland blev den absolutte vinder. Vinderen af Nordic Hairdresser of the Year og Nordic Avant-garde Hairdresser of the Year blev Harri Åkerberg fra A-K-A Luova, Nordic Women’s Hairdresser of the Year gik til Aki-Matti Kallio fra Bruk Design og Linda Lehto fra Hiusloisto fik givet prisen; Nordic Editorial Stylist of the Year – alle fra Finland.

Ved at vinde titlen som Nordic Hairdresser of the Year blev det annonceret, at Harri Åkerberg også ville vinde en pre-nominering til at konkurrere om the International Hairdresser of the Year titel i den kommende International Hairdressing Awards 2020 i Madrid, Spanien.

Kæmpe stort tillykke til alle vinderne, men også til alle deltagerne, der turde at kaste sig ud i det og gøre deres bedste til den første Nordic Hair Awards. I er alle fantastiske!

Alle vindere i Nordic Hair Awards 2019

Nordic Young Talent of the Year sponsored by Hair and Body Care: Martina Rawet fra Norge

Nordic Women’s Hairdresser of the Year sponsored by Schwarzkopf Professional: Aki-Matti Kallio fra Finland

Nordic Salon Design of the Year sponsored by Abildgaard Design: PARK Styling fra Danmark

Nordic Men’s Hairdresser of the Year sponsored by American Crew: Johan Kristensen fra Sverige

Nordic Editorial Stylist of the Year sponsored by Kevin Murphy: Linda Lehto fra Finland

Nordic Avant-garde Hairdresser of the Year sponsored by Aveda: Harri Åkerberg fra Finland

Nordic Colour Technician of the Year sponsored by L’Oréal Professionnel: Sofie Heidenberg fra Sverige

Icelandic Hairdresser of the Year sponsored by Redken, American Crew, Schwarzkopf and Tækniskólinn: Katrin Sif Jonsdottir fra Island

Nordic Hairdresser of the Year sponsored by Cutrin: Harri Åkerberg fra Finland

Se flere billeder i galleriet nedenfor:

ANNONCE