Annonce

Fem tips til at give et godt indtryk

Fem tips til at give et godt indtryk
30. juli 2018 Cecilia Lindahl

Kropssprogets betydning i salonen – Fem tips til at give et godt indtryk

Tekst: Ida Holström (Julie Johansen red.)

Hvad man siger og hvordan man siger det er naturligvis vigtige faktorer i mødet med mennesker, men en mindst lige vigtig del af kommunikationen står vores kropssproget for. I skønheds- og frisørbranchen er kropssproget specielt afgørende for følelsen du skaber mellem dig og kunden. Et åbent, indbydende og venligt kropssprog gør at kunden bliver afslappet og føler sig bekvem.

Tips! Sådan kommunikerer du med kropssprog:

Øjenkontakt
Det siges at øjnene er sjælens spejl, og derfor er øjenkontakt et af de mest grundlæggende tips for et godt kropssprog. Den som flakker med blikket kan let fremstå som urolig, distraheret eller slet og ret uærlig. Med en afslappet øjenkontakt opleves du i stedet for som interesseret, ærlig og venlig. Hvis du synes det er vanskeligt at beholde øjenkontakten er et tip at fæstne blikket på næsevæggen i stedet for.

Slip det du holder i hænderne
Undgå at have en fysisk barriere mellem dig selv og kunden. Dette betyder, at du hverken skal have armene krydset over brystet eller holde i noget mens I snakker. Uden nogen forhindringer mellem jer opfattes du som klar til at give kunden 100% opmærksomhed.

Ansigt mod ansigt
Når en kunde kommer ind i salonen er det let at bede kunden sætte sig i stolen med det samme, og have en samtale, når du står bag kunden. Nogle gange kan det passe at gøre det på den måde, men for eksempel ved en kunde, som ikke ved hvad han/hun vil, så kan det være bedre om man beder kunden sætte sig i stolen og så sætte sig foran kunden i stedet. På den måde får du en mere personlig kontakt med kunden, samtidig med at du tydeligere kan afgøre hvilke frisurer, der kunne passe til kunden.

Holdningen
Holdningen er vigtigere end hvad mange tror når det gælder hvilket indtryk du giver. Undgå at falde sammen og hænge med kroppen, det giver et indtryk af, at man er træt og uinteresseret. Stræk dig ud, slap af i albuerne og hold hovedet strakt. Således opfattes du i stedet for som positiv og åben.

Vis dine hænder
Viser man hænderne og holder dem afslappede, gør det at du fremstår som pålidelig, tryg og åben. Mange gange kan det være vanskeligt at vide, hvad man skal gøre af hænderne, og det er let at begynde at tromme dem mod noget eller putte dem i lommerne. Dette kan give et indtryk af at du er rastløs og stresset, nogen som gør at kunden din føler sig stresset. Placer i stedet for hænderne synlige og i en afslappet position.

ANNONCE