Annonce

Kontraster og inspiration hos nyeste medlem af Marcelklubben

Kontraster og inspiration hos nyeste medlem af Marcelklubben
13. april 2016 bal@freemindsmedia.com

13. april 2016

Kontraster og inspiration hos nyeste medlem af Marcelklubben

Rikke Tholstrup er nyeste medlem af Marcelklubben. Det blev cementeret, da hun forleden var til optagelsesprøve i den estimerede klub – og det gik rigtig fint. Rikke elsker kontraster, og derfor gik de igen på hendes tre modeller.

Atmosfæren var rigtig god og mange af Marcelklubbens medlemmer var mødt op for at følge Rikke Tholstrups optagelsesprøve.

Der var godt fyldt op hos Ellegaard Hairfactory på Frederiksberg, da Marcelklubben forleden holdt optagelsesprøve.

Atmosfæren var hyggelig, men på samme tid både skarp og professionel, og kvinden, der denne gang stod for skud, er bestemt heller ikke nogen novice.

Rikke Tholstrup fra hair construction var nemlig eneste kvinde, der denne gang skulle vise dommerne, hvad hun kunne som frisør, og ud over dommerne sad interesserede medlemmer fra Marcelklubben rundt omkring i salonen og nød oplevelsen.

For det var en oplevelse. Rikke fik kun rosende ord for sine tre klipninger og stylinger af en showmodel, en klipning på stedet og en streetmodel.

Mens Rikke klippede, stillede dommerne spørgsmål i et skønt miks af tekniske udredelser og spørgsmål om Rikkes holdninger til jobbet, familien og kombinationen af de to. For det er nemlig ikke kun evnerne som frisør, der skal vurderes. Det er også Rikkes personlighed.

Kontrasten mellem det grafiske og det bløde har Rikke Tholstrup valgt at lege med på denne model.

”Rikke er en super dygtig pige, der absolut vil kunne tilføre Marcelklubben noget”, lød det fra klubbens præsident, Johnny Poulsen.

For Rikke Tholstrup er det at blive medlem af Marcelklubben en del af hendes udvikling som frisør, og selvom det i begyndelsen var nervepirrende at stå foran dommerne, lettede stemningen hurtigt.

”De var gode til at stille spørgsmål og få mig ned på jorden igen. Men på den anden side er det jo sjældent, man får et adrenalinkick i dag, så det var faktisk fedt”, siger hun med et smil.

”Jeg ser det som en udfordring, og så synes jeg, det kunne være skønt at være et sted, hvor der er andre dygtige frisører at sparre med og hente inspiration fra”, lyder det fra Rikke, for som hun siger: ”Som alle andre kan jeg også falde ned i et kreativt hul. Men så handler det om at samle sig selv op igen og finde den indre passion frem igen. Det kan man bl.a. gøre ved at sparre med andre kreative mennesker”.

I det hele taget ser hun fællesskabet, det faglige såvel som det sociale, i Marcelklubben som super positivt.

”Et godt netværk er rart at have”, siger hun. Og så har hun naturligvis også tænkt sig at deltage i de arrangementer, hvor hun har mulighed for at give sin kreativitet videre til klubbens øvrige medlemmer.

”For det er vigtigt at give begge veje”.

Jonas Shiran fra Barb ser interesseret til.

Tina Kongsted, Frisør Kongsted, var en del af dommerkomiteen.

René Prakov fra Circus ser på.

Tilbage fra barsel

At Rikke Tholstrups optagelse i Marcelklubben sker lige nu, hænger sammen med, at Rikke er kommet tilbage fra barsel for ikke ret længe siden, og nu, føler hun, der skal ske noget!

Rikke Tholstrup er uddannet i Jylland, men straks efter sin elevtid tog hun til København, hvor hun blev ansat hos Kaj & Peter. For syv år siden åbnede hun hair construction på Vesterbrogade i samarbejde med Jan Lauritzen, som hun i øvrigt har arbejdet meget sammen med som freelance for bl.a. Colomer, og dermed har de undervist i udlandet såvel som i Danmark sammen.

Rikke er ikke i tvivl om, at vil man noget med hjertet, og brænder man rigtig meget for det, så kan det også lade sig gøre. Sådan var det med salonen, da hun og Jan åbnede den, og sådan er det med Marcelklubben.

Fremadrettet ser Rikke positivt på fremtiden.

”Krisen er kommet for at blive. Det må vi se i øjnene, og tage det som en udfordring mere”.

Smukt som på catwalken.

De tre modeller

Når Rikke arbejder, holder hun af at kombinere det grafiske med det bløde.

”Jeg arbejder meget med kontraster. Den rå overflade kombineret med det fine og glamourøse, de grafiske linjer mikset med de bløde osv.. For mig handler det meget om at finde balancen”, forklarer Rikke.

Hendes showmodel havde crepet, opsat hår, der netop kombinerede det glamourøse med det rå, og frisuren var som skabt til catwalken.

Frisuren som Rikke klippede på stedet, var også præget af kontraster mellem det grafiske og det bløde i en smuk glamrock/trash stil.

”Og det skal helst se ud som om, man har været lidt ude i blæsten”.

Rikkes sidste model havde fået et touperet Hollywood-look. Glamour på den ene side, råt på den anden – i en fin balance.

Johnny Poulsen til venstre fra Frisør Arthur i Roskilde er med i dommerkomiteen og præsident for Marcelklubben.

En frisure lige til catwalk’en – med et opsat, crepet hår. Super elegant og smukt.

Et touperet Hollywood look – hvor det glamourøse mikses med det rå.

Af Pia Finne

Foto: Claus Peuckert

 

Se flere billeder om Marcelklubben her!


ANNONCE