Annonce

Kenny Alexandr

Kenny Alexandr
14. marts 2016 bal@freemindsmedia.com
Kenny Alexandr

Kenny Aleksandr Kenny Aleksandr

Kenny Aleksandr – Jeg er en livsnyder……..

14. marts 2016

Kenny Aleksandr er blevet udråbt til at være den nye Søren Hedegaard eller Dennis Knudsen, men han vil bare gerne være sig selv! Han styler kendisser, laver film og tv-shows, og selv tror han på, hans styrke ligger i ærligheden. ”Og så når man altså ikke 10. etage uden at starte i stuen”, er hans klare holdning.

Han er rå i kanterne, han siger sin ærlige mening, og danskerne elsker ham. Både når han inviterer inden for til middag, når han driver kvæg i Zulu Kvæg-ræs, og når han styler Medina, Michala Kjær eller Lina Rafn.

Kenny Aleksandr er kun 25 år, men det er 10 år siden, han kom i lære som frisør, og spørger man ham, hvordan man kan nå SÅ langt, er hans holdning klar:
”Lad være med at holde dig tilbage, spring ud i det, og gå hellere i folk med træsko på, og få at vide, at nu må du godt træde lidt ud af dem, end at gå på listesko”.

Han er blevet kaldt ”et af modens mandfolk”, og han er bestemt heller ikke bange for at give sin mening til kende, mens vi sidder og taler på en café en skøn forårsdag på Gråbrødre Torv i København. Han kalder Søren Hedegaard for sin konge, Marianne Jensen for sin dronning og Søren Bach for troldmanden på sit private slot, og selv om han er blevet spået til at være den nye Søren Hedegaard, Dennis Knudsen eller Uffe Buchardt, ”så vil jeg gerne bare være mig selv, og finde min måde at gøre tingene på”, siger han.

På Kennys arm har han fået tatoveret en tegning, han tegnede, da han var 5 år gammel. En skøn børnetegning af en dreng med 10 fingre på hver hånd.
”Jeg ser de 10 fingre som et symbol på kreativitet”, fortæller Kenny, der er kreativ med venstre hånd og klipper med højre…..

Han har netop lavet sin egen blog på www.kennyaleksandr.com , hvor han vil give danskerne et ”simple look behind the scene”.
”Jeg vil give et lille indblik i mit liv, og når jeg er ude for at finde ting til en styling, vil jeg fortælle om de sko, jeg har fundet, som alle piger bare MÅ eje. Jeg vil tage kameraet med, når jeg styler Medina, og jeg vil fortælle, hvilke produkter jeg bruger”, forklarer Kenny.

Men frem for alt, kan han få lov til at give sin uforbeholdne mening og kommentere på det, han har lyst til. ”Jeg kan få lov til at give mine råd og vejledning videre til hr. og fru tekop (som han kalder danskerne med et kærligt glimt i øjet, red.), som jeg ser det.
Og lige nu er Kennys ord lov for mange danskere. Anbefaler han et produkt, en farve læbestift eller en bestemt stil, lyttes der!

Branchen på godt og ondt
Kenny Aleksandr er 25 år, men han har 10 års jubilæum som frisør.
”Jeg var 15 år, da jeg kom i lære, og jeg har lært branchen at kende på den hårde måde – og på godt og ondt. Men jeg har lært at tiltale folk korrekt og opføre mig rigtigt”.

Kenny har altid været lidt, som han selv siger det; ”jeg-kan-det-hele-selv-agtig”, og derfor har han også både undervist, deltaget i konkurrencer og lavet shows allerede i en meget ung alder.
”Jeg havde egentlig en idé om, at jeg skulle være skuespiller. Jeg elsker glimmerverdenen, og jeg elsker ”red carpet-moments”. Så en dag jeg så Oscar-uddeling, tænke jeg ”Sådan en stylist vil jeg også være. Og sådan en stylist er jeg i dag”.

Kenny lever af at klæde de kendte på og style dem til events.
”Jeg har det lidt som en kunstmaler til en fernisering, hver gang en af mine klienter går op ad den røde løber. Elsker pressen frisuren, bliver kjolen svinet til? o.s.v. Men samtidig er jeg egentlig lidt ligeglad, for er min klient tilfreds og føler sig godt tilpas, er jeg glad”.
Kenny tog den 4-årige frisøruddannelse, og da han var færdig, sagde han: Aldrig mere frisørsalon.
”Ikke fordi, jeg ikke synes, det var sjovt, men mest af alt nok fordi, det ikke var spændende nok. Jeg skal have knald på drengen, og mærke at jeg lever”.

Kenny var i lære først hos Nzo Intercoiffure i Hellerup, hvor han trådte sine barnesko i branchen, og derefter hos Terkelsen Intercoiffure i København, hvor ”teenagetiden” udspillede sig hos Susanne Terkelsen.

”Det var en superfin kombination. Nzo er en lille, eksklusiv og intim salon, mens Terkelsen Intercoiffure er stor. På et tidspunkt var vi 16 ansatte – alle kvinder undtagen mig”, fortæller Kenny med et smil.

Når man ser tilbage på sin elevtid, indrømmer han, at han nok var lidt en kamp.
”Jeg ville ikke kun feje og vaske hår, jeg ville lave hår”. Og det resulterede da også i, at Kenny i en alder af 16 år, stod på scenen og underviste……
”Jeg stillede også op til DM i brudehår, hvor jeg valgte at være mega københavnersmart. Så midt i alle de søde krøller og smukke opsætninger, havde min brud dreadlocks”.
Men ud af 36 deltagere fik Kenny en 10. plads – som den yngste deltager og som første gangs deltager i konkurrencen. ”Jeg er et udpræget konkurrencemenneske, så det var jeg da super stolt over”.

Jeg lærte modebranchen at kende
Stylist Liv Barfod og Sissi Antonsen fra Basic Models fremhæver Kenny i høje toner for at have hjulpet ham godt på vej.

”Jeg kunne naturligvis frisørfaget, men jeg er selvlært make-up artist, og jeg lærer stadig af andre. Jeg holder hele tiden øjne og ører åbne, og jeg henter gode ideer og inspiration hos ikoner som Søren Hedegaard, der bestemt ikke er for fin til at lære fra sig. Der findes ganske enkelt ikke jantelov i hans liv – eller i magasiner og mange andre steder”.

Sissi Antonsen tog Kenny ind på opgaver, hvor der skulle bruges en stylist, og han var Liv Barfods assistent i 2½ år.

”Det gav mig mulighed for at komme i alle showroomene og lære modebranchen at kende. Og da jeg startede for mig selv var min første opgave at style 20 kendte mennesker til et velgørenhedsarrangement for Red Barnet.  Dengang var jeg lige ved at dø over, at stå med alle de kendte mennesker i en alder af 19 år. I dag sidder jeg i VIP-loge med dem….” smiler Kenny.

Man når ikke 10. etage……..
”Man når ikke 10. etage uden at starte i stuen”. Og den første modeserie, Kenny lavede, var til Vi Unge.
”Det var super spændende, og en udfordring at skulle få tøj, der koster 500 kr. til at ligne en million”.
Kenny Aleksandrs karriere tog for alvor fart, da han mødte sangerinderne Aura og Lina Rafn.
”Aura er fuldstændig lige så fjollet og kuk i hovedet, som jeg selv er. Jeg stylede hende med telefonrør i håret og massevis af store kugler, og det blev set”.

Efterfølgende skulle Kenny style Lina Rafn til X-Factor. ”Det var vildt. Vi fik kjoler fløjet ind fra Italien og andre steder, og vi kunne skabe præcis det look, der gjorde, at Lina pludselig blev et modeikon”, fortæller Kenny, og han tror, det bl.a. hænger sammen med, at han fik Lina til at se på Lina med nye øjne….

Endnu vildere blev det, da Kenny blev frisør og stylist på Go’ Morgen Danmark.
”Jeg tror, min styrke – i forhold til mange andre – er, at jeg ikke er så højtidelig. Jeg taler til Hr. og Fru tekop, og fordi mit ord er lov, når jeg siger tingene på tv, så lyver jeg ikke. Jeg siger min mening, og så synes jeg, det var enormt sjovt at hente en almindelig dansker ind en morgen på Hovedbanegården og give hende et totalt løft”.

Sucker for fashion
Kenny indrømmer gerne, at han er en ”sucker for fashion”, men han mener også, man skal kalde en skovl for en skovl, når man f.eks. laver TV.

”Hvorfor pakke lorten ind i silkepapir. Den lugter stadig….”, og jeg synes, det spændende ligger at vise en dyr ting fra Gucci, men samtidig at vise, at det sagtens kan kombineres med ting fra TopShop og H&M – og det er fint at investere i en rød Chanel læbestift, hvis man vil bruge den røde hele sommeren, men er man mere til at bruge forskellige farver, kan man lige så godt købe tre læbestifter fra Max Factor”.

Ind imellem kan det godt være svært at forholde sig til, at ens ord er lov, og at man er nødt til at udtrykke sig, så det ikke kan ødelægges af en hurtig redigering, og Kenny fortæller da også, at han ind imellem er blevet rigtig ked af det, når han ser, hvordan hans ord er taget ud af en sammenhæng og sat sammen til noget, han slet ikke mente.

”Men sådan er det jo, og jeg er jo ikke typen, der taler i korte, præcise sætninger. Man skal jo heller ikke lave helt om på sig selv….”
Det er lidt sjovt, at tale om højdepunkter i karrieren, når man kun er 25, men der har allerede været mange højdepunkter for Kenny Aleksandr.
”Ét af dem, var da jeg var med på ”Hvem er bange for Viginia Woolf” på Østre Gasværk en hel sæson igennem med bl.a. Paprika Steen og Nikolaj Lie Kaas. Men også da jeg lavede coveret til Paprika Steens film Applaus eller da jeg skabte looket til Lina i forbindelse med X-Factor”.
Simon & Malou stylede Kenny Aleksandr i samarbejde med Lisa Storegaard, og det var en unik oplevelse.

”Det var fedt at få lov til at forme skuespillerne til de karakterer, de skulle spille ved hjælp af håret, make-up’en og tøjet”, fortæller han, og tilføjer, at han i øvrigt også stylede skuespillerne på 2900 Happiness.

Ellers har Kenny Aleksandr nyligt stylet Karens nye musikvideo samt Medina i forbindelse med kampagnen ”Nej til knive i natten”.

Helheden er mit mål
Kenny laver ikke mange modeserier i bladene, og selv om han var med bag scenen på CIFFs trendshow under modemessen, er det heller i modeshowene, der trækker. Og det er helt bevidst.
”Jeg har det bedst med at skabe helheder, og laver jeg et smukt hår, og så modellen klædes på i tøj, der ser ud som om, det et hentet i Kirkens korshær på en dårlig søndag og make-up’en matcher det, så er jeg lige ved at dø”.

At han elsker store rober og dyre smykker, lægger han ikke skjul på, og så handler det for ham om at få lov til at fordybe sig i tingene.
”Jeg går ind i mig selv, bliver stille – hvilket er lidt usædvanligt, siger Kenny med et smil – og koncentrerer mig så meget, at Lina kommenterede det, da vi lavede hår til X-Factor: ”Jeg kan se det i dit ansigt”, sagde hun.

”Og jeg gider ikke bare lave en almindelig bølge eller en banan i nakken. Den kan jeg godt finde på at rykke ud på siden i stedet. Jeg holder af at lave frisurer, der skiller sig ud”.
Oftest tager jeg udgangspunkt i et enkelt element: en speciel top, der skal bruges eller hvis vedkommende, jeg styler, f.eks. gerne vil have pandehår, og så arbejder jeg ud fra det”.
Når Kenny har læst et Vouge, er der 70 æselører i bladet; reklamer, artikler eller how to buy-serier, der kan give inspiration, og al inspirationen samler han i en scrapbog, der hentes frem, når en idé skal tage form.

Blandt Kenny Aleksandrs store inspirationskilder er således Victor&Rolf, Chanel. Karl Lagerfeld, Vivienne Westwood, Dior og Galliano.

Og han synes klart, det er sjovere at style Sara Broe og Jarl Friis Mikkelsen forud for Zulu Awards, hvor Sara havde en 10 kg tung perlebesat kjole på, end det er at style modellerne til en Burger King reklame. ”Det er spændende at få lov til at være ”over the top”. Og Kenny har ikke noget i mod at forarge en lille smule. ”Snakkes der om en styling ved jeg, den er gået rent ind. For man kan ikke skabe noget anderledes, uden at vandene deles for og imod”.

Jeg er en livsnyder
Kenny sætter stor pris på, at tingene er vel forberedte, og han holder af at lave tv og film, hvor der er en produktionsplan, der skal følges.

”Men på den anden side er jeg også en livsnyder, og har jeg en mission med dagen, det kan være i to eller 24 timer, et interview med Hair Magazine eller en styling af en kendis, så har jeg det godt.
Udlandet har selvfølgelig strejfet hans tanker.

”Men ærlig talt: Jeg tror ikke, jeg har nosser nok til at sige min karriere i Danmark fra, for at forsøge mig i udlandet. Det er en hård branche, jeg er i. Den ene dag, er du kendt, i morgen er du ”so last season”, og derfor tror jeg på, man skal nyde sin succes, mens man har den.
Og han erkender, at selv om man er kendt i Danmark, er det ikke ensbetydende med, at man er rig…….

”Jeg er shop-a-holic, men der er også overtræk på min konto. Til gengæld er jeg rig på oplevelser. Og jeg vil hellere lave et fedt magasin gratis et år, end jeg vil lave noget, jeg skammer mig over senere – bare for at tjene penge….”

Kenny Aleksandr har også allerede – på trods sine kun 25 år – holdt foredrag på frisørskolen om sin karriere, og ikke mindst om, hvor vigtigt det er ikke at lalle sin uddannelse væk, men at arbejde for det og bruge tiden på skolen maksimalt.

”Det nytter ikke, at man ikke gider vandondulere selv om det er mega umoderne. Det handler om at lære grundteknikkerne; at permanente og at klippe. Det har jeg lært, og det er jeg taknemmelig for”.
Typisk er det, at alle unge frisører, gerne vil lave shows og være stylister, og spørger man Kenny, hvad det kræver, er svaret:

”Det kræver først og fremmest ”drive”, og så kræver det, at man griber de muligheder, der kommer. Får man mulighed for at være assistent for en stylist, skal man forberede sig på at arbejde et års tid uden nogen særlig løn – og der er ikke noget, man ikke gider! Der er altid noget, der skal hentes, og vil man være overskudsagtig, tager man en kop kaffe med på vejen. Man skal være forberedt på, at selv om man gør en del af arbejdet, er det mentoren, der får rosen, og gør man noget dumt, skal der to gode ting til at opveje det, og har man en fridag, er det bare med at finde en model og lave noget hår!
Det er livet, og det er hårdt, men står man det igennem, lærer man så meget, at mulighederne efterfølgende er åbne.

Og så: “Keep on Dreaming. Jeg elsker det, for i drømme kan alt lade sig gøre……”

ANNONCE