Annonce

John Stender: Hold fast i personligheden

John Stender: Hold fast i personligheden
14. maj 2019 Sascha Tejlmann
John Stender: Hold fast i personligheden

14. maj 2019

Hold fast i personligheden

Tekst: Hair Magazine
Foto: Claus Peuckert

John Stender har netop fejret sit 50-årsjubilæum. Men han er ”still going strong”, og han er stadig mand for at skabe en fest i salonerne, når han kommer på besøg. John Stender mener, at frisørbranchen skal sørge for at uddanne de unge endnu bedre, end det sker i dag, og at man skal holde fast i personligheden. ”Det er det originale og det nytænkende, der skal føre branchen frem”, siger John Stender.

Han er engageret, humoristisk og passioneret, og så siger han gerne sin uforbeholdne mening om den frisørbranche, han har været en del af i 50 år. John Stender fylder 71 år, og samtidigt er det 50 år siden, at han åbnede sin første salon i Skovlunde. Han mener, at branchen skal huske at holde fast i det faglige, og så mener han, at man som frisør ikke skal være så bange for at være original og selvstændigt tænkende. ”Frisørerne kopierer hinanden, og kunderne ligner hinanden alt for meget” er hans holdning.

For John Stender handler det i høj grad om det individuelle, og det er det, han igennem alle årene har givet videre til de rigtigt mange elever og de medarbejdere, der har været igennem hans 19 saloner. ”Jeg har en del medarbejdere, der er fyldt 60 år, og som har været med i rigtigt mange år – ganske enkelt fordi de er de bedste”, siger han.

Partnerfrisuren
John Stender fortæller levende om tiden, hvor han selv og Elmer Stuhr som de første i Danmark var på kursus hos Vidal Sassoon, hvorefter de kom hjem og klippede de nye vilde pager, som ingen andre kunne finde ud af at klippe. Han fortæller også om, hvordan han blev frisør, fordi han var for lille til at blive automekaniker, og fordi der var så mange søde piger i frisørbranchen, og om hvordan han udviklede sit største hit nogensinde, nemlig partnerfrisuren, ens frisure til piger og mænd, da Beatles var på sit højeste. Han fortæller om, hvordan Stender-virksomheden har udviklet sig; at man i 2017 lancerede sin egen produktlinje, og at man netop har fået en ordre på ikke mindre end 1,3 millioner stykker produkter til USA og 800.000 stykker til Canada. ”Det er jo en meget god jubilæumsgave”, siger han smilende.

Artiklen er længere – læs resten i vores online magasin!

John Stender jubilæum

John Stender mener, at det allervigtigste i frisørbranchen er uddannelse. Det er det, branchen skal overleve på, for ellers kan vi lige så godt finde elastikkerne frem; dem, der holder håret i en hestehale, så alle ligner hinanden! At personlighed er et kodeord blev understreget til hans 50 årsjubilæum, hvor 23 stylede modeller gik rundt blandt de besøgende. Her ses de med John Stender.

John Stender jubilæum

John Stender med en smuk bog, som han fik i jubilæumsgave af venner, forretningsforbindelser og andre, der alle havde ønsket at sponsere Johns fantastiske rejse igennem de seneste 50 år, præsenteret i de flotteste frisurebilleder og dermed et view over John Stenders frisørliv.

John Stender jubilæum

For 50 år siden åbnede John Stender sin første salon. Her ses skønne eksempler på kreative annoncer, der bragte kunder i salonen.

Se flere billeder i galleriet her!

Denne artikel blev publiceret i Hair Magazine 2. udgave 2019.

ANNONCE