Annonce

Ikoniske frisurer

Ikoniske frisurer
14. maj 2019 Sascha Tejlmann
Ikoniske frisurer

14. maj 2019

Ikoniske frisurer

Tekst: Camilla Svensson (Sascha Tejlmann red.)

Trends kommer og går – og kommer igen. Vi kigger ofte tilbage i tiden for at blive inspireret af dem, der påvirker moden ved at bryde normer, gå deres egne veje og skabe deres egen ikoniske stil. Diana Ross, Sinéad O’Connor, David Bowie, Farrah Fawcett, Curt Cobain og Jackie Kennedy Onassis har alle repræsenteret eller udfordret det herskende ideal, og deres stil vil altid blive tolket på nye måder og følge med tiden.

Sinéad O’Connors Buzz Cut
Videoen til irske Sinéad O’Connors cover af Princes sang ”Nothing Compares 2 U” vandt 1990s MTV Video Music Awards: Video of the Year. Gennem sangen og videoen blev hun verdenskendt, og hendes korte hår blev et rigtig power-symbol. I et interview med Oprah fortalte Sinéad, at hun gik til en barber og barberede alt håret af, efter hendes pladeselskab sagde, at hun skulle have langt hår og gå i lårkorte kjoler.

Sinéad følte, at hun ville have et look, der holdt mændene, som på det tidspunkt havde lidt svært ved at holde fingrene for sig selv, så langt væk som muligt. Det korte hår hjalp hende med at holde de mest nærgående mænd på afstand, og det har også gjort hendes look udødeligt. For et par år siden tog modellerne Ruth Bell og Cara Delevingne samt skuespilleren Kristen Stewart det korte look til sig og gjorde det super-hot igen.

Diana Ross’ store volumen
Det er ingen hemmelighed, at Diana Ross, The Boss, brugte parykker og hårstykker til at få sine voluminøse krøller, men hvad gør det, når resultatet blev et legendarisk look? Hendes store hår med naturlig tekstur medførte, at hendes profil blev direkte genkendelig. Hun var altid selvsikker i sit frisurevalg, og hendes sceneoptrædener var som hårshows med masser af forskellige frisurer at inspireres af

Curt Cobains uplejde look
Den største frontfigur for grungegenren i starten af 90’erne var Kurt Cobain fra Nirvana, der prydede både fyre og pigers vægge. Det siges, at hans morgenhår blev til, fordi han var for doven til at vaske håret. Grunge var i starten en bevægelse, der handlede om anti-konsumerisme som en reaktion på 80’ernes yuppies men spredte sig til flere og flere og blev derfor mere kommerciel.

 

David Bowies hockeyfritz
Den påfundene karakter Ziggy Stardust er en af David Bowies mest kendte alteregoer. Det er også på Ziggy, i fuld glamrockmakeup, at den røde hockeyfritz hører til. Hans frisør, Suzi Ronson, fortalte til Daily Mail, at David fik idéen til frisuren fra et billede af en af modellerne for designeren Kansai Yamamoto. Med datidens produkter måtte hun være kreativ for at få Davids bløde hårstrå til at stå op – et antiskælprodukt gjorde tricket.

Jacqueline Kennedys bouffant
I 60’erne fik bouffanten mere volumen, og en af frontfigurerne for den nu klassiske frisure var Jacqueline Kennedy, senere Onassis. Hendes korte, mørke krøller blev touperet, sprayet og krøllet af verdens første kendisfrisør Kenneth Battelle, bedre kendt som Mr. Kenneth. Der gik rygter om, at Jackie bar paryk, da hun var USAs førstedame, men det har hun aldrig selv bekræftet.

Farrah Fawcetts ikoniske krøller
Farrah Fawcett blev synonym med en af 70’ernes store trendfrisurer. Det store, lange hår med lokker, der blev svunget væk fra ansigtet, var en drøm for mange kvinder, dengang som nu. Farrah, og frisuren, fik sit store gennembrud med rollen som Jill i Charlies Angels. Frisuren var en signatur for Farrah. Hendes ekstreme popularitet og ikoniske look medførte, at hun desuden fik sin egen hårproduktserie, der blev solgt i USA i 70’erne. I dag er 70’erne hottere end nogensinde før, og referencerne til Farrahs ikoniske fald ses overalt på catwalks og på modeblogs.

ANNONCE