Annonce

Hold dine sakse skarpe

Hold dine sakse skarpe
7. februar 2019 Sascha Tejlmann
Hvor længe, dine sakser holder sig skarpe, afhænger af saksen kvalitet, men måden du bruger dine sakse på kan også være afgøre dette.

07. februar 2019

Hold dine sakse skarpe

Tekst: Suvi Pölönen (Sascha Tejlmann red.)

Sakse bør ikke skulle slibes hver tredje måned. Hvor længe, dine sakser holder sig skarpe, afhænger af saksen kvalitet, men måden du bruger dine sakse på kan også være med til enten at vedligeholde en skarp kant eller gøre dem sløve. Læs her hvordan du holder dine sakse skarpe længere.

Sakse af god kvalitet skal ikke slibes så ofte, men selv hvis du har investeret i nogle gode sakse, er det stadig værd at vide, hvordan du minimerer at bladene bliver sløve, da nogle producenter advarer, at jævnlig slibning reducerer saksenes levetid. Derudover er hver slibning ofte dyrere end selve saksen, og derfor er det bedst at undgå de billigste sakse på lang sigt, rent økonomisk. Husk også, at den smarte farverige coating på saksene vil forsvinde, når de slibes.

Men du bør selvfølgelig ikke undgå at slibe dine sakse, da det kan belaste din hånd og dit håndled at klippe med en sløv saks, ligesom det ikke bliver ligeså præcist. Hvis din saks begynder at knuse håret eller skæret skubbet håret til side, er det et tegn på, at saksen er ved at blive sløv.

At bruge sakse
Når man bruger sakse, kan man vedligeholde deres skarphed på mange måder. Først og fremmest: brug ikke saksen til andet end at klippe hår, så anskaf dig et par sakse, der bruges til papir, plastik og andre ting. Rengør saksen efter en klipning, hvis der har været kemikalier i håret, for eksempel farve, da det kan ruste din saks.

Når man klipper, bliver bladene sløve, hvis man klipper og skal presse bladene sammen. Hvis du føler, at du er nødt til at twiste bladene sammen, skal du tjekke spændingen mellem bladene.

Vedligeholdelse
Rengør saksene dagligt for at fjerne rester af gele og andre hårprodukter. Hvis der efterlader produktrester på bladet, skal saksen, næste gang den bruges, klippe gennem de størknede rester, og det kan få den skarpe kant af bladet til at knække. Du kan rengøre med en special rensespray eller med vand og en klud. Husk at tilføre smøremiddel en gang om ugen for at sikre en glidende klipning.

Opbevaring af sakse
Håndtering af sakse med omhu er vigtigt – både når du bruger dem og opbevarer dem. Et omslag eller æske i god kvalitet vil beskytte saksene fra skader, der opstår, når det flyttes rundt blandt andre værktøjer.

ANNONCE