Annonce

Hair Team Company

Hair Team Company
27. november 2017 Sascha Tejlmann
Hair Team Company

Hair Team Company: Tiden er til miljøvenlige produkter

27. november 2017

Tekst: Pia Finne
Foto: Jesper Skovlund

Frisører såvel som kunder tænker mere og mere miljø- og sundhedsvenligt. Det fornemmer man klart hos Hair Team Company, der står bag Ingredien-serien.

”Vi vil gerne passe på både frisørerne og deres kunder. Vi synes ikke, at frisørerne skal stå med stærke kemikalier hele dagen – hver dag. Samtidig har vi taget stilling til, hvilken betydning vores produkter skal have på miljøet, og vi har besluttet os for, at vi gerne vil gøre noget for at forbedre de skader, der allerede er sket. Derfor er vores produkter Svanemærkede, miljøvenlige og godkendt til ”Grøn salon”.
Sådan siger Jette Olsson Mundt fra Hair Team Company, og netop det er baggrunden for, at Jan Eskildsen for otte år siden startede Hair Team Company og introducerede Ingredien-serien til de danske frisører. Siden er serien støt og roligt vokset, og i dag tæller den 50-60 produkter – med en ny hårfarve IngrediColor som seneste nye skud på stammen. Den er uden ammoniak, PPD, Resorcinol, Toulene-2,5-diamine og andre uheldige stoffer – og den kan dække gråt hår. ”Den passer med andre ord ind i vores syn på sundhed”, lyder det fra Jette Olsson Mundt.

Jan Eskildsen er selv tidligere frisør, og det hjalp ham meget, da han begyndte at granske i, hvorfor så mange frisører får så mange allergier, eksem m.v. Det skyldes naturligvis uheldige stoffer og muligvis de mange timer, en frisør står i salonen. Derfor blev det hans mission at skabe en serie produkter, der kunne Svanemærkes, minimere de uheldige stoffer og som samtidig kunne præstere professionelt i salonen. ”Med andre ord er målet at skabe en serie, der kan det, den skal, og som samtidig er et sundere valg”.

I serien findes alle produkter både med og uden parfume, og den parfume, der er brugt, er også Svanemærket. ”At der stilles så høje krav til ingredienserne betyder også, at vi skal lede efter leverandører, der kan lave dybdegående dokumentation. Ind imellem er det et detektivarbejde, men det er spændende og rigtig dejligt, når det lykkes”, fastslår Jette.

Hair Team Company

”At der stilles så høje krav til ingredienserne betyder også, at vi skal lede efter leverandører, der kan lave dybdegående dokumentation. Ind imellem er det et detektivarbejde, men det er spændende og rigtig dejligt, når det lykkes”, siger Jette Olsson Mundt.

Tiden er rigtig
Da Hair Team Company startede for otte år siden, var Jan Eskildsen alene om det. I dag er der 18 mennesker ansat i virksomheden; sælgere, teknikere, kontormedarbejdere med videre, og Jette Olsson Mundt er ikke i tvivl om, at tiden har været helt rigtig. ”Der er interesse for sundhedsvenlige produkter, og vi kan se, at vi har gjort en forskel. Frisører, der faktisk havde indset, at de måtte opgive deres erhverv på grund af allergi, kan nu fortsætte med vores produkter med videre”.

I det hele taget mener hun, at der er en positiv tendens i forhold til det økologiske og sundhedsvenlige i vores samfund. ”Det gælder madvarer, men det gælder også de produkter, vi benytter på vores hud og i vores hår”. Ingredien-serien produceres i Danmark, og selv om det er et dyrt valg, har man taget det valg helt bevidst. ”Det skal kunne lade sig gøre, og det kan det også!”. Og fra at sætte etiketter på shampooflaskerne med håndkraft, har man i dag maskiner, der både etiketterer, pakker med videre.

Udover, at det miljømæssigt er et bedre valg, fordi tingene ikke skal transporteres langt, og at det skaber danske arbejdspladser, så betyder det også, at Jan Eskildsen let kan arbejde på laboratoriet, teste nye idéer, han har i ærmet, og videreudvikle og forbedre de eksisterende produkter.

Hair Team Company

Hos Hair Team Company oplever man en stigende interesse for sundhedsvenlige produkter, og man fornemmer, at man har gjort en forskel. Derfor arbejder Jan Eskildsen ufortrødent videre i sit laboratorie.

En positiv udvikling
Hair Team Company er inde i en positiv udvikling. ”I begyndelsen gik det ikke så stærkt. Frisørerne skulle lige finde ud af, om vi duede til noget. I dag går det rigtig stærkt, og kunderne kan lide produkterne. Så fra at Jan Eskildsen selv kørte landet tyndt som sælger, er der nu fem sælgere ansat i Hair Team Company”, fortæller Jette Olsson Mundt, der tilføjer, at man har valgt at bruge alt sit krudt på de danske kunder og ikke i udlandet.

Herudover er der ansat teknikere, der tager ud i salonerne for at undervise i eksempelvis de nye hårfarver IngrediColor. ”Vi kan arrangere en teknikerdag, hvor teknikeren vejleder, mens salonen er åben for kunder, eller en aften hvor vi gennemgår tingene og giver gode råd og vejledning”. Ingredien er skabt til frisørerne, men sælges naturligvis også ud af salonerne til kunderne. I dag indeholder serien alt fra shampoo, conditioner samt hårkur til stylingprodukter og nu også hårfarver.

Der findes fire serier: En Protein-serie til skadet, fint hår, en almindelig Moisture-serie, en Soft-serie, der hidtil har været den mest blødgørende, men nu findes også en Smooth-serie, der giver endnu mere fugt og pleje til håret. ”Hårfarverne har vi arbejdet på længe. De er en videreudvikling af vores Shot-A-Lot-system – hårkur og shampoo med farvepigmenter. Vi har kørt testgrupper hen over foråret, og nu lanceres farverne bredt med 23 forskellige nuancer. Farvekortet indeholder 52 farvetotter, som kan blandes ud fra de 23 grundnuancer, ligesom de naturligvis kan blandes til uanede nuancer – så et lille farvelager for frisøren”.

Hair Team Company

Ud over, at det miljømæssigt er et bedre valg at have fabrikken i Danmark, fordi tingene ikke skal transporteres langt, så betyder det også, at Jan Eskildsen let kan arbejde på laboratoriet, teste nye ideer, han har i ærmet, og videreudvikle og forbedre de eksisterende produkter.

Hair Team Company

Ingredien-serien rummer produkter både med og uden parfume, og alle produkterne er Svanemærket, siger Jette, der her står med netop Svanemærket.

Vi bliver ved med at udvikle
Jette Olsson Mundt fortæller, at man hos Hair Team Company hele tiden har i baghovedet, hvordan man kan gøre tingene endnu bedre, og at man løbende udvikler og videreudvikler produkterne. ”Vi lytter også gerne til, hvad vores godt 300 frisørkunder efterspørger, og ofte kommer de produkter også med i serien”.

I det hele taget slår Jette Olsson Mundt slutteligt fast, at der er en klar tendens i tiden til, at man passer på sig selv og miljøet. ”Det gør det super spændende at arbejde med Ingredien. Flere og flere får øjnene op for det, og det betyder igen, at virksomheden er inde i en god og positiv gænge og ikke mindst, at vi ser lyst på en fremtid med sundheden i fokus”. I øvrigt skal det nævnes, at Hair Team Company netop har modtaget Børsens Gazelle Pris 2017.

Denne artikel blev publiceret i Hair Magazine 5. udgave 2017.