Annonce

Global Zoom 2019

Global Zoom 2019
9. oktober 2019 Dina Boysen
Global Zoom 2019

09. oktober 2019

Pompøst og storslået Global Zoom 2019 i Wien

Tekst: Alexandra Malmborg (Dina Boysen red)
Foto: Alexandra Malmborg

Næsten 3.000 frisører og branchefolk fra hele verden var til stede i Wien, Østrig, da årets udgave af Global Zoom fandt sted. Det blev en travl og festlig weekend med masser af inspiration og ikke mindst spænding, da det sidste Color Zoom Challenge nogensinde blev afgjort live.

Iklædt lederhosen eller dirndl, hatte og fletninger, indviede de 133 nordiske Goldwell-tilhængere weekenden med en Nordisk Aften med Oktoberfest-tema på Rahauskeller i Wien. Her blev der budt på ægte østrigsk middag, terningespil, dans og sang. Stemning var helt i top, og der var ingen tvivl om, at frisørerne var forventningsfulde og klar til årets event.

Janet McNish Kristensen, Senior Product Manager Color hos Kao, hilste frisørerne velkomen til Nordisk Aften med Oktoberfest-tema.  

Den første dag i messehallen blev indviet med en varm velkomst på scenen. Agnes Westman, Global Master for Goldwell, og The Eluminator viste farvefusionsteknikker med de nye farver Elumen Play. John Moroney, Vice President Creative & Communications for Kao Salon Division, introducerede de besøgende til årets store nyhed – Goldwells nyudviklede koncept og style statement, ”Hair, Color, Style”.

”Uden forandring kan man ikke vokse”, sagde John, da han fortalte, at dette var sidste gang Color Zoom Challenge blev arrangeret, i det format, vi er vant til.

I fremtiden kommer konkurrencen til at hedde Global Creative Awards og vil bestå af flere kategorier, hvor man frit kan skabe looks efter egen inspirationskilde. Color Zoom-kollektionen, der tidligere blev lanceret til eventet hvert år, kommer også til at blive fornyet i tråd med deres nye koncept. Premiere-kollektionen, der lanceres denne gang, hedder Intrepid Couture Collection 2020, og består af tre trendretninger; Soft Texture, Future Glam og Bold Sport.

11 finalister fra Norden konkurrerede i Color Zoom Livekonkurrence. Her ses alle finalister og deres modeller. 

I tråd med Goldwells nye koncept, lancerede de deres nye kollektion, Intrepid Couture Collection 2020.

Spænding til årets Color Zoom

Årets Color Zoom Challenge gik i gang med en flagparade. 91 blonde modeller sad klar, da klokken begyndte at tælle ned fra tre timer – tiden, som finalisterne havde til at genskabe sine vinderlooks. Samlet set deltog frisører fra 37 lande i de tre forskellige kategorier. Fra Danmark konkurrerede Ander Møller, NEXT Uddannelse, i Creative Colorist kategorien, Christina Udesen, NEXT Uddannelse, i Partner Colorist og Mathilde Feder Rasmussen, Maja V, i New Talent.

Årets konkurrence gik ud på at skabe sin egen tolkning af den farvestærke kollektion The Remix Collection 2019. En jubel fyldte salen, da tiden var gået, og finalisterne fik vist sine cool stylinger og fede farvekombinationer frem. Sjældent har man oplevet en sådan farveeksplosion!

Det danske hold var klar med flag og jubel, da det var tid til prisuddelingen.

Årets opgave var at skabe sin egen tolkning af den farvestærke kollektion REMIX. Her ses alle finalister i kategorien Creative Colorist.

Mathilde Feder Rasmussen fra Maja V konkurrerede i New Talent.

Christina Udesen fra NEXT Uddannelse i København, konkurrerede i Partner Colorist kategorien.

Anders Møller, som arbejder som lærer på NEXT uddannelse, konkurrerede i Creative Colorist kategroien. Han har været med flere gange, og synes det er fedt at kunne videregive sin erfaring til eleverne.

På ”Wall of Fame” kunne alle besøgende til eventet skrive en hilsen til de konkurrerende.

Christina Udesens model.

Anders Møllers model.

Mathilde Feder Rasmussen og hendes model.

Fashion ”backward” & fashion forward

Jubel og farve fylde også scenen om aftenen. Som en hyldest til Wiens historie blev gallaftenen indviet med dansere i Mozart-kostumer med stort pompøst hår, dekoreret med blandt andet dukker og blomster, blandt andre skabt af den kendte Mario Krankl, Goldwells Global Brand Ambassador. Efter det blev der budt på et mode- og trendshow, hvor Intrepid Couture Collection 2020 blev præsenteret for første gang. Kollektionen viste dristige, men sofistikerede farver, vintageinspirerede klipninger og bløde, uperfekte former med en moderne kant.

Giganten Mario Krankl stod bag de store hår til gallaftenens første show.

Inden prisuddelingen gik i gang, gik alle deltagerne gennem hallen med flag fra alle verdens hjørner. Alle sad på nåle, da det var blevet tid til at kåre årets tre vindere. På trods af fantastisk indsats, blev det ikke til nogen nordiske medaljepladser i år, hvor guldkonfettien i stedte regnede ned over J Lim fra Singapore, der vandt New Talent, Irakli Sardalishvili fra Rusland, der vandt Creative Colorist og Yuijin Ho fra Singapore, der vant Partner Colorist. Aften blev fejret med street food, drinks og dans til den tidlige morgen.

Det danske hold var klar med flag og jubel, da det var tid til prisuddelingen.

Artists’ Sessions

Om mandagen var deltagerne tilbage foran scenen, men denne gang for at suge lærdom og inspiration i sig fra de såkaldte Artists’ Sessions, hvor flertallet af de kreative teams viste deres nylancerede kollektioner frem. Første på scenen var Hare & Bones fra London, leddet af Sam Burnett, der præsenterede sin nye Tainted Quartz kollektion. Næste show lå i hænderne på den østrigske Mario Krankl. Denne gang viste han smukke opsætninger og afsluttede med at henføre publikum med et graciøst show med ballet, stort avantgardehår og smukke klæder.

Efter en mere detaljeret gennemgang og repetition af gårsdagens lancering, Intrepid, indtog M&P scenen, hvor de gav viste et teknisk show af deres nye kollektion Reversible. Sidst, men ikke mindst, viste ICONO fra Berlin sin nye kollektion 100k Lux, der var inspireret af lys.

Global Zoom 2019

Mario Krankl viste ikke bare kreativt avantgardehår, men også smukke opsætninger.

Global Zoom 2019

I dette look fra Intrepid, har man avendt ”Color Illumination” (lyseffekter med farve) for at gøre det svært at afgøre, hvor de forskellige farver starter og slutter. 

Et pompøst farvel

Om aftenen var det tid til ”Global Zoom Farewell Marsquerade Ball”. Det pompøse Hofburg Palace skabte en magisk stemning for de mange frisører i gallakjoler med masker på. Lokalets mange rum bød på madretter af forskellige genrer. Det mest bemærkelsesværdige var dessertbordet, der var dekoreret med frugt, blomster og en glitterklædt model. Global Zoom kunne ikke have gjort det bedre.

Janet Kristensen, Senior Product Manager Color hos Kao, var tilfreds med weekenden. Der var særligt tre ting, som hun håber, at frisørerne tager med sig hjem; inspiration fra Intrepid og de andre shows, motivation til at konkurrere næste år og sidst, men ikke mindst, at de har haft det sjovt sammen med holdet fra Kao.

Vi ser allerede frem mod næste år, når Kao Salon Global Eksperience (nu med nyt navn) løber af stablen i Amsterdam.

Global Zoom 2019

Dessertbordet til maskeradefesten var mildest talt ”one of its kind”.

Global Zoom 2019

Det pompøse Hofburg Palace skabte en magisk stemning til afskedsfesten den sidste aften.

New Talent Category

Bronze: Courtney Cairns (Storbritannien)
Sølv: Gzno Ooi (Malaysia)
Guld: J LIM (Singapore)

Creative Colorist Category

Bronze: Fish Lai (Taiwan)
Sølv: Van Dong Luong (Vietnam)
Guld: Irakli Sardalishvili (Rusland)

Partner Colorist Category

Bronze: Yan Yanchoglo (Rusland)
Sølv: Van Ha Hoang (Vietnam)
Guld: Yuijin Ho (Singapore)

Stylist’s Favorite Awards

New Talent: Courtney Cairns (Storbritannien)
Creative Colorist: Lauren Roma Hanlon (Storbritannien)
Partner Colorist: Richard Munslow (Storbritannien)

Global Zoom 2019

Stylist’s Favorite Awards vandt dygtige frisører fra Storbritannien i alle tre kategorier.

Se flere billeder i galleriet herunder!