Annonce

FrisørGalleriet i Gram

FrisørGalleriet i Gram
23. november 2015 bal@freemindsmedia.com

23. november 2015

FrisørGalleriet i Gram – En salon med sjæl

FrisørGalleriet i Gram har næsten altid fyldte stole, for kunderne kan lide at komme i salonen, og de kan lide den personlige atmosfære, Malene Bossen Due har skabt, da hun nyindrettede sin salon i samarbejde med Frisørland.

Malene Bossen Due har seks børn, hun er selvstændig frisør, og hun driver en succesfuld salon, der stille og roligt har vokset sig større og større. I dag tæller salonen i Gram 115 kvadratmeter, og da Malene sidste gang udvidede, nyindrettede hun også sin salon, FrisørGalleriet i samarbejde med Frisørland.

Malene Bossen Due har været selvstændig i 15 år. Først i Arild Ferieby. ”Her stod en salon klar med møbler og det hele, som jeg kunne leje mig ind i, og dermed få en fornemmelse af, om dét at være selvstændig var noget for mig”, fortæller Malene. Og det var det.

Da Malene og hendes mand ventede barn nr. tre efter halvandet år i Arild, byggede hun og hendes mand til deres hus i Gram, og Malene flyttede salonen hjem. ”Da vi fik det femte barn, rev vi carporten ned og lavede salon dér, og jeg fik flere ansatte. I 2014 købte vi nabohuset, rev garagen ned, og udvidede salonen til det dobbelte”, lyder det fra Malene, der videre fortæller, at man i dag er fem i salonen; Malene selv, en assistent og – lige nu – tre elever”. At Malene har så mange elever, hænger bl.a. sammen med, at hun sagde ja til at overtage en elev fra en salon, der lukkede. ”Men mine elever er hurtigt ret selvkørende, så det fungerer faktisk rigtig fint”.

NYINDRETTET MED PERSONLIGHED
Da Malene sidste gang udvidede salonen, valgte hun også at totalrenovere den; nye behandlingsstole, nye spejle og borde, nye vaskepladser og en ny disk. Alt inventaret købte hun hos Frisørland med undtagelse  af disken, som hun selv fik lavet i rustent, lakeret jern. På væggene er mosaikker, så der skabes en sydlandsk atmosfære.

Netop atmosfæren er utrolig vigtig for Malene. Kunderne skal føle sig velkomne, og stemningen skal være afslappet. Derfor har Malene heller ikke indrettet salonen i det traditionelle sorte og hvide look. I stedet står stolene med ”leopard”-ryg, vaskene er af sten og gulvet har et look som gammelt træ. ”Farverne er råhvide og varme”, fortæller Malene, og dekorationen i rummet er en blanding af nyt og gammelt. Bl.a. står der en stor sten fra Bali i salonen. Da Malene byggede til, valgte hun at dele salonen op i to afdelinger, for at gøre den hyggeligere og undgå et kæmpestort, koldt rum. Således står der fire behandlingspladser og to vaskepladser i hvert rum, hvor der selvfølgelig er et fint kig imellem.

”Da vi skulle vælge inventar, var jeg ikke i tvivl om, at vi skulle samarbejde med Frisørland. Vi køber alle vores produkter hos dem, og er super glade for samarbejdet. Derfor vidste jeg, at vi ville få det bedste. Da vi skulle vælge inventar, fik vi også al den hjælp vi havde behov for”, fortæller Malene, der dog havde valgt, hvilken stil, hun ville have i salonen, inden hun kontaktede Frisørland.

”Klaus Østergaard fra Frisørland, har været en rigtig god vejleder, og faktisk hjalp han os af med det gamle inventar, så vi ikke skulle bruge tid på det”, fastslår hun, og fortæller videre, at det naturligvis også var vigtigt for hende, at inventaret er praktisk og nemt at holde. ”Og det fungerer også fint, og pigerne er glade for at arbejde i de nye omgivelser”.

SAMARBEJDE MED GAVESHOPPEN
For Malene er det meget vigtigt, at FrisørGalleriet har en personlig atmosfære, og for at kunderne skal have en oplevelse, hver gang de kommer i salonen, samarbejder hun med den lokale butik Gaveshoppen Dorthe & Lars, der hver anden-tredje måned pynter salonen op med brugskunst fra deres butik.

”Det giver dem et rigtig godt salgsvindue, det giver mig muligheden for hele tiden at have en spændende salon – og kunderne synes, det er super spændende at se, hvad jeg nu har indrettet med”. Så det er en win-win situation. Malene gør i øvrigt også meget for at tage stemningen med uden for salonen, hvor hun også pynter op, så det er indbydende at besøge FrisørGalleriet. I det hele taget, fortæller Malene, gør man meget for kunderne i salonen, hvor der kommer mennesker i alle aldre fra børn og unge til ældre – og både mænd og kvinder, og de kommer fra et stort opland omkring Gram – også fra nogle af de  omkringliggende større byer som Ribe og Haderslev.

”Vi er en salon, der altid har masser at lave, og vi bestræber os på  ikke at have en lang ventetid. Så ind imellem tager vi nogle ekstra lange dage og måske tager jeg også en enkelt lukkedag eller aften i brug”, fortæller Malene.

KUNDEAFTENER
Kunderne er også glade for den stemning, der er i salonen. Der tales på kryds og tværs, humoren spiller en vigtig rolle, og når Malene holder arrangementer; dameaftener, herreaftener eller andre arrangementer, er der fuldt hus.

”Faktisk har vi ved flere af vores arrangementer, allieret os med Jimi Vinding fra Frisørland, der fortæller deltagerne om de seneste nye produkter og med masser af tips til, hvordan de kan bruge dem”.

Malene holder meget af frisørfaget; hun holder meget af sin salon, og hun er meget bevidst om, at frisørbranchen er en branche, der konstant udvikler sig. ”Og udvikler man sig ikke med den, afvikler man”, siger hun. Netop derfor sørger hun også for at hun og hendes medarbejdere løbende kommer på kurser.

”For selv om det går meget godt, og salonen altid er fyldt med kunder, så handler det om at følge med og ikke falde af på den”, er hendes  klare holdning.

Tekst: Pia Finne
Fotograf: Jesper Skovlund

Denne artikel blev publiceret i Hair Magazine 5. udg. 2015.ANNONCE