Annonce

Fire inspirerende frisørsaloner

Fire inspirerende frisørsaloner
15. maj 2019 Sascha Tejlmann
Fire inspirerende frisørsaloner

15. maj 2019

Inspirerende indretning

Tekst & foto: Camilla Svensson (Sascha Tejlmann red.)

At skabe et inspirerende salonmiljø er noget, der gør det sjovere at arbejde og desuden tiltrækker nye kunder. Vi har kigget ind hos fire forskellige saloner i vores nordiske hovedstæder, som har skabt unikke miljøer, der fortæller aldeles specielle historier. Grieco Ericsson Hair Couture i Stockholm har hentet sin inspiration fra Coco Chanel, Juicy Beauty i København har skabt en farveplet med retrofornemmelser, Eco Cult i Oslo har opbygget sit koncept ud fra Instagram, og Studio Ysi i Helsinki ligner næsten et kunstgalleri eller en ny hipsterbar.

Juicy Beauty i København
Kosmetolog Osk Kristjansdottir og frisør Maren Eik er to islandske skønhedseksperter, der driver en farveglad salon med grøn profil på Nørrebro i København. Kunderne beskriver salonen som en amerikansk diner, og det føles bestemt som at rejse tilbage i tiden til 50’ernes USA, når man træder ind i den pastelfarvede verden. ”Det her var retrofarverne i USA, hvor alt i Norden var brunt, orange og rødt i 50’erne.”, siger Osk.

For os nordboere er det lidt usædvanligt at se vægge og gulv i pasteller. Vi har jo en tendens til at tiltrækkes af det sorte, grå og hvide, men ifølge Osk er det en minimalistisk udgave af hvad, hun selv havde valgt.

”Jeg er meget farveglad, og når man flytter et sted hen, må du ikke glemme, hvor du er. Jeg har selv altid pangfarver, men vi valgte at have pasteller for at beholde vores stil samtidig med at tilpasse os lidt det sted i verden, hvor vi bor”.

Maren tilføjer:
”Jeg kommer fra en grøn salon, og jeg synes, at det var spændende, at det skulle være lidt farverigt. Jeg er dog ikke lige så farveglad som Osk, så vi skulle lige tilpasse os hinanden. Det er også vigtigt, at jeg kunne få lov til at have min personlighed med, og med tiden har vi fundet en god balance”.

De to ejere fortæller, at de selv har gjort meget for at lave salonen, præcis som de ville have den. Næsten alt i salonen, udover frisørindretningen, er second hand, som Osk og Maren har fundet på loppemarkeder eller på auktioner online. Desuden har de renoveret hele salonen på egen hånd – dog med hjælp fra nogle venner. ”Vi er ikke bare nogle makeup- og hårduller. Vi kan godt lægge gulve”, siger Osk med et grin.

Stolene i venteområdet er importeret fra Holland.

Maren Eik og Osk Kristjansdottir driver den farveglade skønhedssalon Juicy.

Det er mange, der finder frem til salonen via Instagram, da den stikker ud af mængden.

Receptionsdisken har ejerne Maren og Osk selv malet og sat et klistermærke på med deres specialdesignede logo.

Artiklen er længere – læs resten i vores online magasin her!

Denne artikel blev publiceret i Hair Magazine 2. udgave 2019.

ANNONCE