Annonce

Ethos Hairdressing: Konstant kreativitet

Ethos Hairdressing: Konstant kreativitet
29. marts 2017 bal@freemindsmedia.com

29. marts 2017

Ethos Hairdressing: Konstant kreativitet

Da Hair Magazine var på plads på HJ Live London, fik vi mulighed for at møde et par af Storbritanniens mest indflydelsesrige frisører, nemlig Sharon Peake og Adam Bryant fra Ethos Hairdressing i Manchester. Deres ekstraordinære farveteknikker har bragt dem over land og hav, og deres kollektionsbilleder har inspireret frisører verden over.

Adam Bryant og Sharon Peake fra Ethos Hairdressing i Manchester.
Adam Bryant og Sharon Peake fra Ethos Hairdressing i Manchester inspirerer verden over. Tilfældigheder førte dem sammen for ni år siden, og siden det har deres forskelligheder komplementeret hinanden og ført til prisvindende resultater.

Deres seneste kollektion, Appearances, førte dem til finalen i kategorien Schwarzkopf Professional British Colour Technician of the Year ved British Hairdressing Award 2016 – en pris som de faktisk vandt sammen i 2013. Sharon har desuden vundet North West Hairdresser of the Year tre år i træk, 2008-09-10 og er nu repræsenteret i British Hairdressing Awards Hall of Fame.

Ved messen i London afholdte Sharon og Adam to shows, inden vi slog os ned over en kop te i presserummet. De er begge to vant til at stå på scenen, blandt andet på grund af deres arbejde som ambassadører for Matrix. At dele ud af deres kundskab er noget, de begge brænder meget for.

“Når man tænker på, hvor mange mennesker, man selv har lært mange forskellige ting fra gennem årene, er det et naturligt skridt selv at dele sine kundskaber med andre”, siger Sharon. Det er en herlig måde at give tilbage på. Adam tilføjer: “Det handler mere om at dele information end om at uddanne. Jo mere vi deler med hinanden, desto bedre bliver vi alle – det kan vi ikke se bort fra”.

Se også: ‘Appearances’ af Ethos Hairdressing


To styles fra Appearances-kollektionen af Sharon Peake og Adam Bryant.

Komplementerer hinanden
Sharon og Adam komplementerer hinanden både på scenen og i skabelsesprocessen. De mødtes tilfældigt for ni år siden og indså ret hurtigt, at de havde samme syn på frisørbranchen, når det kommer til at skabe hår. Adam har længe været en del af modeindustrien gennem sit arbejde som Session Stylist i 17 år. Sharon har mange års erfaring med uddannelse og har et mere håndværksmæssigt udgangspunkt.

“Når jeg er på ferie, kan jeg for eksempel finde på at tegne billeder, som jeg bagefter fotograferer og sender til Adam”, fortæller Sharon. “At tegne er en god måde at forklare teamet, hvad jeg mener”.

Adam fortæller, at inspiration for dem kommer konstant, og deres teamwork er en del af processen. “Vi sætter ikke tid af til at blive inspireret. Det sker bare. Vi komplementerer hinanden. Selvfølgelig er vi ikke altid enige, men hvis vi aldrig var uenige, betyder det jo bare, at vi ikke gør nok. Vi udfordrer hinanden og tvinger hinanden til at vokse”.


Både Sharon og Adam bliver inspireret af dyr og deres forskellige former og farver.

Lige nu inspireres Sharon og Adam meget af dyr, som af forskellige årsager ændrer farver og former. Idéen kommer fra Sharon, som fik en tanke om at undersøge, hvorfor mennesker begyndte at farve håret helt fra begyndelsen. Siden har de arbejdet videre på det.

Samme vision, forskellige vinkler
På samme måde som Sharon og Adam inspirerer hinanden, bygger de det kreative team op, der skaber frisurekollektionerne, som publiceres verden over. Alle i teamet har forskellig baggrund og bidrager med nye indfaldsvinkler, selvom de arbejder hen mod samme mål ud fra samme vision.

“De er alle kommet ind i vores kultur, som handler om at dele og arbejde sammen, siger Sharon. “Alle arbejder med forskellige ting, men kan alligevel følge med i, hvordan kollektionen udvikles og finde sin egen plads i den”.

Nu er de seks personer i teamet, og både Sharon og Adam mærker, at i takt med at deres varemærke vokser og bliver større, er der flere frisører, som deler deres værdier, der søger mod dem. “Det er en bekræftelse for os, at det image, vi vil skabe for Ethos Hairdressing, tiltrækker de rigtige mennesker”, siger Adam. “Vi vil beholde deres individualitet. Vi ønsker ikke, at det skal være et kreativt team, som leverer det samme uanset hvem, der indgår i det”.


De er begge to nogle af Storbritanniens førende farveteknikere.

Farver smelter sammen
Som nogen af Storbritanniens førende colorister ser de en trend i, at farver smelter mere og mere sammen.

“I forlængelse af balayage-trenden ser vi, at den største trend nu er det, vi kalder color melting; at skabe bløde overgange mellem forskellige farver”, siger Adam. Det startede med dip dye, gik videre til ombré og balayage, og nu handler det endnu mere om at få farverne til at smelte sammen.

Sharon tilføjer: “Parallelt med dette har vi også color blocking med en skarp kontrastfarve et specifikt sted, som en accessory for at fremhæve klipningen. Det tager ikke så lang tid at skabe i salonen og kræver heller ikke så mange produkter, men det kræver dygtighed at gøre det på den rigtige måde, så vi tager god betaling for det i salonen”.

Foruden alt arbejdet i salonen har Sharon og Adam et tætpakket skema fremover. I løbet af året skal de blandt andet afholde 25 kurser med Matrix, skabe en ny stylingkollektion og arbejde med den nye kollektion inden British Hairdressing Awards 2017.

De er stadig opsatte på at vinde, på trods af at salonen allerede har syv tunge sejre.

De seneste uger har de haft to fotograferinger og fire shows, så når de kommer hjem til Manchester fra London, ser de frem til velfortjent hvile. Hair Magazine takker hjerteligt for snakken og ser frem til næste kreative kollektion fra Ethos Hairdressing.


En af de største trends lige nu er det, som kaldes color melting, som er efterfølgeren fra balayage.

Tekst: Camilla Svensson
Foto: Camilla Svensson & John Rawson

Denne artikel blev publiceret i 2. udgave af Hair Magazine 2017.


ANNONCE