Annonce

Er din kunde rå, romantisk, praktisk eller noget helt fjerde?

Er din kunde rå, romantisk, praktisk eller noget helt fjerde?
8. marts 2016 bal@freemindsmedia.com

08. marts 2016

Er din kunde rå, romantisk, praktisk eller noget helt fjerde?

Vores hår-, tøj- og boligstil er sider af samme sag. Vi tilhører nemlig alle en stil-stamme. Henrik Vejlgaard har kortlagt de 9 største stil-stammer i sin nye bog På sporet af vores Livsstile.

Henrik Vejlgaard, der har skrevet bogen På sporet af vores Livsstile.

Surfing
Surfing er indbegrebet af den ungdommelige californiske livsstil. Det er en sportsgren, der er blevet fremstillet og idealiseret i film og musik. Sporten har sine egne magasiner og tøjmærker som Hang Ten, Body Glove og Billabong. Surferne har deres egen dresscode – løsthængende T-shirts med blomstrede eller tropiske motiver, farverige bermudashorts og klipklappere. Men surfing er også en boligindretningstil – med bl.a. tæpper og håndklæder, der ligner surfboards – og det er en frisurestil: Det afslappede, halvlange hår, med et casual look, der skal skal styles, som har det ikke været vasket i dage.
Og der findes mange livsstile, der også rammer både tøjet, frisuren og interiøret. Det fortæller Henrik Vejlgaard i sin nye bog På sporet af vores Livsstile.
Han har analyseret stilarterne, og hans konklusion er, at det er præcis de samme stiludtryk, der går igen i vores beklædning, vores hår og vores indretning.

Vi identificerer os med en stil
Moden er mangfoldig, lyder det tit. Og det er også rigtigt. Men ikke mere mangfoldig end at Vejlgaard kan identificere 32 helt unikke dresscodes, og langt de fleste mennesker klæder og lader deres hår følge en af disse stile.

En af hans pointer er, at godt nok findes der mange valgmuligheder, men der findes også systematiske mønstre i, hvordan vi ser ud, og hvordan vi indretter vores hjem. I princippet kunne vi vælge at blande alle de tusindvis af forskellige frisurer, bukser, sko, smykker m.v. og møbler og boligtilbehør på utallige måder, men det gør vi bare ikke.
Når mange oven i købet vælger at have den samme stil i både deres beklædning, deres frisure og deres indretning, ja, så må det betyde, at de identificerer sig så meget af en stil, at den bliver en del af, hvem de er, en del af deres identitet. Når en person sætter navn på sin stil og definerer sig selv som minimalist, som tilhænger af den romantiske stil eller den glamourøse stil, så tilhører man en stil-stamme.

Vejlgaard identificerer ni konkrete stil-stammer i sin bog. Der findes flere stammer, men netop de ni stammer er de mest overordnede, og de er beskrevet og dokumenteret i bogen. De ni stil-stammer er sat sammen i en slags stil-kort, der viser, hvordan de er beslægtede med hinanden.

De ni stilbaserede stammer

– Den GLAMOURØSE stilstamme   

– Den RÅ stilstamme

– Den ORGANISKE stilstamme

– Den BOHEMEDE stilstamme

– MODE stilstammen   

– Den PRAKTISKE stilstamme

– Den ROMANTISKE stilstamme   

– Den KLASSISKE stilstamme   

– Den ENKLE stilstamme

Stilkortet er også et kort, som vi navigerer efter, når vi færdes blandt fremmede mennesker og forsøger at finde de personer, der højst sandsynligt er som os selv.
Jo længere væk én stil-stamme er fra en anden stilstamme på kortet, jo mindre sandsynligt er det, at folk fra disse to stil-stammer vil blive tiltrukket af hinanden.
Privat og på offentlige steder vil folk – bevidst eller ubevidst – være opmærksomme på forskelle i stil, og de vil ofte blive tiltrukket eller frastødt af andre, afhængigt af, hvordan de ser ud. Folk, der har en bestemt stil, vil foretrække at omgås folk, der deler deres smag.

Kend salonens stilstamme

At tilhøre en stilbaseret stamme betyder, at en person har en stærk præference for en bestemt stil, der kan gøre sig gældende inden for mange forskellige produktkategorier.
Ens tilhørsforhold til en stilbaseret stamme påvirker også valg af sko, smykker, elektronik, mobiltelefoner, biler og legetøj. Også frisurer og make-up samt præferencer angående tatoveringer påvirkes af ens tilhørsforhold til en stilbaseret stamme.

Kvinder, der ligger i den venstre del af stilkortet, vil have forkærlighed for sofistikerede frisurer, mens kvinder i den højre del vil foretrække mere naturlige frisurer. Den glamourøse vil måske vælge hårfarvning og jævnlige besøg hos frisøren, mens den praktisk orienterede hellere vil lade håret gro end at gå ofte til frisør.

For dem, der er vilde med en bestemt stil, er der adskillige vigtige fordele ved at blive del af en stilbaseret stamme: for det første gør det shopping meget lettere.
Man ved altid, hvad man skal lede efter, nemlig det særlige design, der passer til den stil, man i forvejen har på og til boligindretningen i ens hjem. Når man køber nyt, så styrer ens stilstamme-tilhørsforhold, hvad man køber. Man retter al sin opmærksomhed mod, hvad man kan lide – og tillader sig selv at se bort fra alt andet. Når folk er medlemmer af en stilbaseret stamme, så vil de gå langt for at finde den frisure, det tøj, de sko, smykker og møbler, som de kan lide. Og de vil være loyale kunder.
Så det kan faktisk godt betale sig at kende sine stil-stammer.  

Tekst af: Pia Finne


ANNONCE