Annonce

Elmer Stuhr 1929-2017 – en revolutionerende iværksætter

Elmer Stuhr 1929-2017 – en revolutionerende iværksætter
18. januar 2017 bal@freemindsmedia.com

18. januar 2017

Elmer Stuhr 1929-2017

Han revolutionerede en branche

Elmer Stuhr 1929-2017

Frisør og grundlægger af frisørkæden Stuhr, Elmer Stuhr, var en ægte iværksætter. Modig, fremsynet og kreativ. Med klare visioner og sans for kvalitet, revolutionerede han en hel branche og fik skabt respekt omkring et fag, han selv var tydeligt stolt af.
Opvokset og uddannet på Fyn, rejste han som ung frisør til København for at skabe sig en karriere. Konkurrencer var hans store interesse, og han vandt mange mesterskaber i 1960 således Danmarksmesterskabet i langhårsfrisering, hvilket blev omtalt i TV-avisen på DR1, og med ét var han kendt i hele DK. Siden deltog han i Verdensmesterskaber og lavede opvisninger over hele verden.

Med egen salon på Vesterbrogade rejste han i 1960’erne til Paris for at lære af de dygtige franske frisører hos Carita. Dengang havde kvinderne langt hår og gik hver uge til frisør for at få det vasket og sat flot op. Tilbage på Vesterbrogade underviste Elmer Stuhr sit personale i kunsten, og snart stod kunderne i så lange køer, at han måtte åbne flere saloner.

Det med at lære fra sig blev sat i system, for det var vigtigt for Elmer Stuhr, at hans personale havde de rette kompetencer, og at de løbende blev vedligeholdt. Frisørfaget er et fag i bevægelse, mente han, og derfor skal frisører hele tiden inspireres, udfordres og uddannes, så de kan blive ved med at være den kreative ressource, som kunderne forventer at møde, hver gang de kommer. Det blev starten på Stuhr Interschool, som stadig er en vigtig del af virksomheden, og hvor der tilbydes kurser både internt og til frisører i hele Europa.
Ved at løfte kvaliteten også hos konkurrenterne, var Elmer Stuhr nemlig overbevist om, at han kunne løfte den generelle respekt for faget og for branchen.

Af samme grund satte han en ære i at ansætte sit personale selv, og han kendte hver eneste af de omkring 80 ansatte, der i dag er fordelt på otte saloner. Han gik altid efter en god og dynamisk personlighed, for det faglige kunne han præge, som han sagde. Og præge menneskerne omkring ham var i den grad noget, Elmer Stuhr evnede. Med en utrolig energi og en smittende begejstring for sit fag og alt det, der hørte til det, færdedes han til det sidste hjemmevant i salonerne, hvor han holdt øje med, at alt levede op til hans høje krav.

Stuhr, som han blev kaldt, havde øje for skønhed og smukt hår, hvilket ydermere medførte, at han i eget navn allerede i 1970’erne udviklede den første hårplejeserie, der stadig eksisterer og udvikles i takt med tidens trend, nu i for eksempel både en allergivenlig og en økologisk serie.

Gennem alle årene har Elmer Stuhr haft sin hustru Bente ved sin side. I mange år stod hun for det administrative, så udgifterne kunne holdes nede, hvilket enhver iværksætter ved, er en forudsætning for succes. Først ved åbningen af salon nr. 3, blev der ansat kontorpersonale, så Bente kunne få tid til at koncentrere sig om den familie, som også var så vigtig for Elmer, ikke mindst børnebørnene Caroline, Victoria og Viktor.

I år fejrer koncernen 60-års jubilæum. Det bliver uden festens naturlige midtpunkt. Uden Elmer. Han døde en smuk og solrig vintermorgen den 14. januar 2017, 87 år gammel. Der er imidlertid ingen tvivl om, at han på sin egen måde vil være til stede i forbindelse med markeringen af et jubilæum, han var stolt af og så frem til. Der er heller ingen tvivl om, at hans ånd fortsat vil leve i koncernen, som nu drives og udvikles videre af hans to døtre, Bettina Stuhr og Malene Stuhr, der begge har været en del af firmaets ledelse i mange år, og som nu vil sætte deres eget, selvstændige præg på en koncern, der i 60 år har sat standarden for en hel branche.

Begravelsen finder sted tirsdag d. 24 januar 2017 kl. 13 fra Jægersborg Kirke i Gentofte.

 


ANNONCE