Annonce

Edu Junkstyle step by step: One length & square layers

Edu Junkstyle step by step: One length & square layers
12. juni 2018 Cecilia Lindahl
Step by step

Edu Junkstyle
One length & square layers

Tekst: Edu Junkstyle
Foto: Alana Da Silva
Model: Linn Wigstrand

12. juni 2018

Her er en step-by-step til en af de seks klip i edu junkstyles’ uddannelsesmateriale i REWIND classic cut collection. Klipningen gør brug af to grundlæggende klippeteknikker; one length og square layers.

Klippeteknikken ’One Length’ anvendes til at skabe en hel form med en defineret, lige afklippet yderlinje.

Inddelinger og sektioner:
Midterskilning – diagonalt fremad – hestesko

Fordeling: Naturligt fald til overdirigeret
Elevation: 0 grader i kammen

’Square Layers’ er en etageklipteknik, der med fordel kan anvendes på finere hår for at bevare fylden samt skabe tekstur.

Inddelinger og sektioner:
Midterskilning – øre til øre – horisontal

Fordeling: 90 grader til overdirigeret
Elevation: 90 grader til overdirigeret

Step 1:

Start med én længde for at skabe en grundlinje og bestemme længden på klipningen. Lav en midterskilning fra pande til nakke. Sektioner tages derefter ud, skråt frem fra nakkebenet til bagsiden af ørerne på begge sider. Med hovedet let foroverbøjet kæmmes håret nu til naturligt fald. Hold midterskilningen og klip en lige linje med håret 0 grader i kammen.

Gentag den samme teknik på den anden side.

Den anden sektion bearbejdes på samme vis ved at fjerne sektioner skråt fremad over nakkebenet til toppen af øret. Fortsæt med den samme metode.

Start dernæst med hesteskosektionen under toppen af hovedet til den forreste hårgrænse. Siderne overdirigeres bagud for at holde den rette linje men stadig i 0 graders elevation. De sidste sektioner kæmmes fra midterskilningen og bearbejdes på samme vis. Tjek balancen igen før du fortsætter med din etageklip og klippeteknikken Square Layers.

Step 2:

Fortsæt med Square Layers. Behold midterskilningen og tag en ekstra sektion fra ørespids til ørespids.

Step 3:

Beslut hvor du vil have din etageklipning til at falde og gør det til din guide. Begynd at arbejde med roterende sektioner i halsregionen. Klip IKKE din ”One Length”-grundlinje!

Step 4:

Fortsæt fremad ved at lave en midterskilning og følg din guide fra den bagerste sektion. Opret en ny guide hele vejen op til panden.

Step 5:

Glem ikke at holde håret fugtigt! Det gør det lettere at sektionere håret.

Step 6:

Vandrette sektioner tages nu ud på toppen af hovedet og bearbejdes sektion for sektion frem mod panden på begge sider. Beslut dig for hvad du vil gøre med den forreste sektion og sæt dit personlige præg. Kontrollér balancen og tør med føn.

ANNONCE