Annonce

Backstage til Dion Lee AW19 ved New York Fashion Week

Backstage til Dion Lee AW19 ved New York Fashion Week
26. februar 2019 Sascha Tejlmann
Backstage til Dion Lee AW19 ved New York Fashion Week

26. februar 2019

Hestehale med et twist – backstage til Dion Lee AW19 ved New York Fashion Week

Tekst: Kristine Larsen (Sascha Tejlmann red.)

Tøjdesigneren Dion Lee og Eugene Souleiman, Wella Professionals Global Creative Director og ghd Fashion Week Ambassador, legede med ny modernisme og gotisk romance backstage ved Dion Lee AW19 kollektionsshow.

Dion Lee viste sin AW19-kollektion ved New York Fashion Week med looks, der var både traditionelle, eksperimentelle og indflydelsesrige på samme tid. Inspireret af gamle anatomiske illustrationer var det visuelle udtryk af hud og ben et fantastisk element, der fungerede super godt sammen med strukturerne, formerne og stoffet i de forskellige outfits. Kollektionen viste en række interessante looks inspireret af barok og grunge med blandt andet uldkorset, grove strik, latexsnøring og denim – alt med Lees unikke øje for detaljer i hvert look.

Nogle af de mange outfits på Catwalken fra Dion Lees Instagram.

Enkelt uden at være enkelt
Eugene Souleiman, der stod for håret til showet, fortæller, at det er spændende at skabe frisurer for Dion Lee, fordi tøjet ikke bare handler om mode og at skabe et godt show men har en mening og dybde.
“Lee er som en ny modernist i det, han gør. Han er meget talentfuldt og designer ikke bare for designets skyld. Han designer for mennesker”.

Med denne idé i tankerne blev Eugene inspireret til at skabe frisurerne til showet.
“Når det kom til at skabe frisurerne, tænkte jeg egentlig ikke på kollektionen. Jeg tænkte på pigerne, der skulle bære tøjet, altså hvem det var designet til – og det var min inspiration”.

Backstage til Dion Lee AW19 ved New York Fashion Week
Backstage til Dion Lee AW19 ved New York Fashion Week
Backstage til Dion Lee AW19 ved New York Fashion Week

Eugene Souleiman blev inspireret af designer Dion Lee i skabelsen af frisurerne til catwalken, der var enkle men med tekniske detaljer.

Resultatet blev frisurer, der er både cool og smukke på samme tid, med personlige udtryk for styrke, sjæl og raffinement. Håret ser måske enkelt ud, men teknikkerne, der ligger bag skabelsen, er langt fra enkle. Håret er samlet bagerst i det, der forfra ligner en almindelig lav hestehale, men er faktisk lagt mod siden af hovedet. Og selvom håret er samlet i en bun, er det med et twist med mærker efter en kam, der giver et cool og maskulint udtryk.

Backstage til Dion Lee AW19 ved New York Fashion Week
Backstage til Dion Lee AW19 ved New York Fashion Week

Cool og raffineret på samme tid. Frisurerne ser enkle ud forfra men er samlet i en lækker hestehale med et twist i nakken.

Skab looket
1. Frisuren skabes ved at inddele håret i to sektioner, én på toppen af hovedet og én under. Håret i den nederste sektion trækkes tilbage i en lav hestehale, lagt mod højre eller venstre, og sprayes med hårspray for at give et stramt udtryk. En mousse er også kæmmet gennem håret for at give glamourøs glans og et glat udtryk.

2. Når den nederste sektion har den ønskede tekstur, rettes fokus topsektionen. Glat håret med et glattejern for at skabe det glatte udtryk. Også her bruges hårspray og mousse for at sikre samme tekstur i håret, så sektionerne passer sammen. Dog glattes topsektionen bagover, og der skabes riller i håret med kam og mousse, som om man lige har trukket fingrene gennem håret.

3. Når den nederste og topsektionen er preppet med produkter, samler man hestehalen med en snor og twister længderne op til ønsket look og fæstner med spænder. Afslutningsvis, for at håret skal se naturlugt ud og ikke vådt, sprayes det med en tør spray og føntørres helt tørt. Sidste hånd på værket skabes med et hårbånd, enten et med tænder, der trækkes gennem håret bagover, eller et hårband med fjer, der sidder let på håret.

Se flere billeder i galleriet her!

ANNONCE