Annonce

Årets frisørlæreplads 2016 er fundet

Årets frisørlæreplads 2016 er fundet
15. november 2016 bal@freemindsmedia.com

15. november 2016

Årets læreplads 2016

Frisørmester Poul M er blevet kåret til årets læreplads af erhvervsskolen Tradium.

Tirsdag overrakte Tradium prisen som ”Årets læreplads 2016” til frisørmester Poul M.
Tirsdag overrakte Tradium prisen som ”Årets læreplads 2016” til frisørmester Poul M. På billedet ses fra venstre: Distriktschef Kamilla Lauritsen, Poul M, markedschef Kim Tange, Tradium, indehaver Poul Meineche, Poul M, bestyrelsesformand Søren Sørensen, Tradium, frisørelev Rikke Bank, Poul M, og adm. direktør Lars Michael Madsen, Tradium. Foto: Jacob Lerche

Frisørmester Poul M er kåret til ”Årets Læreplads 2016” af Tradium ved en reception i Poul M’s salon i Silkeborg, hvor frisørkæden fik overrakt diplom for udnævnelsen, der gælder i erhvervsskolen Tradiums dækningsområde.

Kåringen sker efter indstilling af Poul M’s frisørelev i Silkeborg, Rikke Bank, med en række begrundelser, som Tradiums adm. direktør Lars Michael Madsen læste op:  

– Frihed, ansvar og plads til forskellighed er de første tre ord, der falder mig ind, når jeg skal beskrive, hvorfor lige netop min læreplads er den bedste. Poul har 110 frisører ansat i 19 butikker, hvoraf cirka 30 er elever. Dermed kan man sige, at Poul tager et stort uddannelsesansvar inden for en branche, hvor mestrene desværre tit fravælger elever. Poul bidrager dermed til, at nye dygtige frisører kommer til, og at vores fag ikke uddør.

Lars Michael Madsen fremhævede ligeledes i sin tale, at Poul M frisørkæden med sit mangeårige engagement for lærlinge og uddannelsesansvar er en fremragende rollemodel for branchen og er i førertrøjen, når det handler om at skabe positive historier om det eksemplariske samarbejde mellem læreplads, elev og erhvervsskole.

Læs også: Årets frisør 2016 er fra Randers

Rikke Bank skrev indstillingen af Poul M som årets læreplads

Rikke Bank skrev en indstilling af
Poul M til årets læreplads.
Foto: Jakob Lerche Fotografi

Hjertevarme og faglighed

Af indstillingen fremgår det også, at Poul M med sin atypiske tilgang til tingene, omsorgsfulde personlighed og rummelighed, formår at få sine elever til at yde deres bedste, føle sig værdsat og helt uundværlige.

– Alt sammen er vigtige rammer for at opnå høj faglighed. Typisk for frisører er, at man ikke er mere end maks fem år samme sted. Hos Poul er der ansatte på 35 år og nedefter, hvilket er er tydeligt bevis på, at Poul formår, at udvikle og få det bedste ud af sit personale. Hvad enten det er elev eller assistent, skriver Rikke Bank, som afslutter sin indstilling således:

– Poul M fortjener for alt i verden prisen for hans elevuddannelsesflid indenfor vores branche, hans høje faglige stolthed og ikke mindst for hans hjertevarme personlighed. Jeg ønsker for alle elever, at de har det så godt – både social og ikke mindst fagligt på deres arbejdsplads.

Dejligt at få elever

– Tusind tak for hæderen, sagde indehaver Poul Meineche i sin takketale, hvor han ikke lagde skjul på sin begejstring for at være med til at uddanne fremtidens frisører:

– Det er da spændende at have med unge mennesker at gøre, så jeg synes bare det er dejligt at få elever – også dem, vi af forskellige grunde får fra andre mestre. Vi oplever aldrig problemer. Ved sidste svendeprøve havde vi 10 unge med, sagde Poul Meinche blandt andet.

Poul M har 19 saloner i byerne Randers, Aarhus, Skanderborg, Aalborg, Nørresundby, Herning, Viborg, Silkeborg, Kolding, Vejle og Hjørring.

Tekst: Tradium
Foto: Jakob Lerche Fotografi og Tradium


ANNONCE